Category Archives: Barjols

Doosje vol vriendschap

vriendschapsspreukenVlak voor mijn vertrek naar Barjols kreeg ik van Nienke een “doosje vol vriendschap”. Met daarin de verrassende boodschap: Verras jezelf elke dag met een vriendschapsspreuk. Je moest op gevoel en met behulp van een pincet een rolletje uit het doosje pakken ….. en je laten inspireren door de gevonden vriendschapsspreuk. Dit leidde vaak tot leuke gesprekken over de geschreven spreuk. Ook tot discussie, want er zaten pittige uitspraken tussen! Hieronder volgen wat voorbeelden, zodat jullie je ook kunnen laten inspireren!

Fotomozaiek

Mozaiek foto marjoleinGisteren heb ik toch zoiets leuks gevonden op internet! Een fotomozaiek maken van bijvoorbeeld je vakantiefoto’s. In deze knoflookfoto zitten al mijn foto’s van Barjols verwerkt. Heel cool!

Makkelijk te maken met easymoza.com. Een klein bestand kan je gratis downloaden, een hoge resolutie kost een paar euro. Daarmee kan je dan afdrukken wat je wilt en waar je wilt. Echt een aanrader!

Vier de 40 uit ESTA magazine nr 16

Vier de veertig

A star is born: Marjolaine 40

Ster Marjolaine 40Als je weer veilig thuis bent, en het weer is een beetje druilerig, ben je lekker aan het uitpakken en alles opruimen. Dan heb je ook weer tijd om achter je computer te zitten. Ik had al geschreven dat ik van mijn lieve zus Annemiek een ster cadeau had gekregen voor mijn verjaardag. Die heb ik dus even met Google earth (eeeh Google Sky) opgezocht, en warempel, hij staat aan de hemel. Voor de liefhebbers, dit zijn de coördinaten:
14:42:48.77 -23:16:33.9. Uitgezoomd zie je waar hij ongeveer staat, want met het blote oog is hij echt niet te zien. Hij staat in de buurt van de Libra (de weegschaal) en nog verder uitgezoomd zie je de Scorpion en de Lupus (wolf). Leuk om te zien!

Inpakken en wegwezen

Schaduw van Milla met klimmenZaterdag was de laatste ‘hele’ dag in Barjols. Die stond dus een groot deel in het teken van inpakken, schoonmaken en afscheid nemen. Om nog even wat afleiding te hebben, zijn we nog naar een (ander) klimpark geweest, waar Bart de eer op zich nam om te klimmen en ik de fotograaf was. Het parcours was een stuk eenvoudiger dan die we op mijn verjaardag hadden gedaan, maar omdat het flink warmer was dan dinsdag, waren Mil en Bart toch flink uitgeput van 3 parcoursen.

Vlierbessen en nog meer vlierbessen

Vlierbessen rissenHet einde begint te naderen. Gisterenavond hebben we gezellig gegeten met zijn allen bij een restaurant annex pizzeria. Erg aardige mensen daar en lekkere pizza’s (oja, ook nog de lekkerste spaghetti bolognese die Mex had gegeten) en desserts. Vanochtend om 7 uur zijn Annemiek, Stefan en Mex vertrokken, dat was eventjes vroeg! Bart en ik hebben ze uitgezwaaid en zijn nog even terug in bed gedoken. Na een relaxte ochtend met wat wasjes, zijn we vlierbessen gaan plukken. Bart en Milla hadden een andere keer een heleboel rijpe vlierbessen gezien, en daar kan je van alles van maken: mooie taak voor vandaag.

Verjaardagsfeestje

Klimavontuur in VinonGisteren hebben we dus uitgebreid mijn verjaardag gevierd. Met de onverwachte komst van pap en mam, werd de groep uitgebreid naar acht. We hadden al met de kinderen afgesproken dat we op mijn verjaardag (en ook een beetje Bart’s verjaardag) naar een avonturen-klim-park zouden gaan in Vinon sur Verdon. Zowel Milla als Mex hadden dat al een keer in Nederland gedaan, maar ik wist niet goed wat mij te wachten stond. Beetje klimmen, of zo? Dus pap ging ook wel mee klimmen. We werden dus in een mooi tuigje gehesen en na een instructie hoe alle musketonhaken en de katrol te gebruiken, kon het avontuur beginnen. Nou, dat heb ik geweten… Er waren 10 parcoursen uitgezet door het bos (in de lucht). Onder in het bos, konden de anderen rondwandelen en ons zien spartelen, en daar liepen ook veel dieren rond in een soort dierenpark.

Het leven is begonnen

taart met veertigJa ja, vandaag (eigenlijk gisteren al) is mijn leven dan echt begonnen. Met een grote onverwachte verrassing stonden pap en mam vanochtend in mijn huis in Barjols. Daarna zijn we mijn zeer speciale verjaarsfeest gaan vieren, daarover morgen meer. Nu lekker en verdiend slapen.

Grande Finale

Mex en Milla bij watervalZaterdag leek het voor mij wel sinterklaas: Vol verwachting klopt mijn hart. Annemiek, Stefan en Mex moesten uit de buurt van Perpignan komen rijden, en Bart en Milla vanuit Eurodisney. De verwachting was dus wel dat M,S en M eerder zouden aankomen. Bart, of eigenlijk Milla, hield me goed op de hoogte van de vorderingen in de file. Het was zwarte zaterdag, dus dat beloofde wat. Rond drie uur waren Miek, Stefan en Mex er en we hebben lekker genoten op het terras. Net iets over zevenen kwamen Bart en Milla aan. Ik kon het niet laten om beneden al op hun te gaan zitten wachten. Wat fijn om je vriend weer te zien na bijna drie maanden: heerlijk!

Encore: Petit-Bessillon

Petit Bessilon Nadat ik een paar dagen een beetje in mineur had doorgebracht, kreeg ik de tip om weer eens te gaan wandelen, maar dan vroeg. Dus gisteren de wekker om 7 uur gezet en om 8 uur was ik op pad. Ik ben weer richting Pontevés gelopen om het lage rondje om de Petit Bessillon te gaan maken. De vorige keer had ik de zwarte wandeling gedaan over de bergtop heen, maar dat leek mij in mijn eentje niet zo verstandig. Bovendien waaide het flink, ik heb daardoor het “lage” rondje Bessillon gedaan. Alsnog is dat flink klimmen en ik was dan ook behoorlijk moe. Helemaal natte rug, en dan die harde wind, ik was blij dat ik een vestje had meegenomen. Nadat ik de berg had belopen, ben ik op de terugweg even bij de bio-winkel in Pontevés gestopt en een lekkere verse pain au raisins en wat theesoorten gekocht. Ik had die al een keer eerder gekocht, en vond ik erg lekker. Mooie gelegenheid om nog een paar zakjes te kopen.