Appelsalade met geitenkaas

Appel-geitenkaassaladeHierbij een recept van een zelfverzonnen salade die ik bij Dana Ponec Architecten heb gemaakt. Maandag is mijn vaste werkadres bij hen. Met de lunch verzorgd altijd iemand de salade, en op maandag ben ik dat. Omdat de boodschappen door Albert pas op dinsdag worden geleverd, moet ik het vaak met restjes doen. Dat dat geen probleem is, bewijst deze salade, hij viel enorm in de smaak! De salade is voor de lunch voor ongeveer 6 personen.

6 appeltjes of 4 grote, geschild en in stukjes gesneden
125 gr dadels (half zakje), in stukjes gesneden
50 gr walnoten, wat kleiner verbrokkeld
250 gr blauwe druiven zonder pit, gehalveerd
150 gr zachte geitenkaas (bv Bettine blanc of chevre doux), in stukjes gesneden
75 gr rucola, wat fijner gesneden (niet op de foto, zorgt voor pittig en groen accent)
1 blik kikkererwten uitgelekt

Dressing:
1 el honing
2 el balsamico azijn
6 el olijfolie
1,5 tl oregano
1 tl komijnpoeder
peper
snufje zout

Meng alle ingredienten voor de salade in een grote slakom. Maak de dressing en schep die voorzichtig door de salade.