Rijstsalade met gerookte kip en pecannoten

Een heerlijk zomerse salade! Buffetgerecht voor ca 10 personen of hoofdgerecht voor ca 4 personen

Ingrediënten:
3 el cajun kruiden
400 g rijst
3 bosuitjes
2 groene paprika’s
300 gr gerookte kipfilet
1 blik mini maiskolfjes
1 blik kidneybonen
1 cup pecannoten (120 gr)
200 gr roze garnalen
2 limoenen, 1 citroen
3 el olie, zout, peper
3 takjes peterselieVoorbereiden: In pan 1,5 liter water met 2 el cajun kruiden aan de kook brengen. Rijst toevoegen en afgedekt in ca 8 minuten gaar laten koken. Rijst koud laten worden.

Bereiden: Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Paprika’s schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Kipfilet in reepjes snijden
Maiskolfjes afgieten in in stukjes snijden. Kidneybonen in vergiet afspoelen en laten uitlekken. Pecannoten grof hakken.

In grote schaap rijst, bosui, paprika, kip, mais, kidneybonen, pecannoten en garnalen door elkaar scheppen.
1 limoen en halve citroen uitpersen. Met olie, zout, peper en rest cajun kruiden een dressing kloppen. Peterselie erboven fijn knippen. Dressing voorzichtig door rijst scheppen. Garneren met partjes limoen.