Lasagne vegetarienne à la Saskia

GroentelasagneDit wordt een spannende: het is mijn vertaling uit het Frans van dit recept. voor ongeveer 4 hongerige personen

– lasagne vellen (als mogelijk de verse)
– 3 aubergines en 3 uien
– geraspte Parmezaanse kaas en gruyere kaas
– zout, peper, olijfolie en herbes de Provence
– scheut witte wijn
– 1 blik gepelde tomaten, of tomatenstukjes
– 2 teentjes knoflook
– klein beetje crème fraîche
– 2 rozemarijn takjesBEREIDEN: snij de aubergines in kleine stukjes. Snijd de ui en knoflook fijn. Zet een braadpan op het vuur met wat olijfolie en braad de ui, knoflook en aubergines aan. Als dit lekker is gewokt, voeg dan een scheut wijn en de tomaten en sap toe (tomaten iets fijngesneden). Breng op smaak met zout, peper en Provençaalse kruiden. Laat dit 30 minuten zachtjes sudderen.

Vet een lasagne schaal in met wat olie. Proef de saus, voeg klein beetje creme fraiche toe en kruid eventueel bij. Vul de schaal met lasagnebladen, saus, kaas, lasagnebladen, saus, kaas, lasagnebladen en eindig met saus. Leg de takjes rozemarijn erop en maal er nog wat verse peper overheen.

Circa 30 minuten in de oven van 180 graden. Geef er eventueel nog wat van de geraspte kaas apart bij. Ik had nog wat mozzarella, dat smaakt er ook prima bij. De takjes rozemarijn bovenop, daarvan worden de naaldjes heerlijk knapperig, de takjes hoef je natuurlijk niet op te eten.

Bon app!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *