Vruchtencompote

vruchtencompote met fromage blancEen heerlijk zomers toetje is zelfgemaakte vruchtencompote met (in Frankrijk) fromage blanc. Als je dat in Nederland niet kan vinden kan je natuurlijk ook kwark, yoghurt of ijs nemen.

voldoende voor 8 personen:
1,5 kg fruit (bijv abrikozen, nectarine en meloen)
100 gr suiker
2 dl water
sap van 1 citroenMaak al het fruit schoon, schil ze eventueel, en snijd in stukjes.
Breng de suiker met het water en het citroensap aan de kook.
Laat circa 5 minuten koken.
Voeg de vruchten toe en laat circa 5 minuten meekoken.
Haal het fruit uit de pan met een schuimspaan.
Laat het achtergebleven vocht inkoken tot een licht stroperige massa.
Giet dit tot slot weer over de vruchten.

Serveer met fromage blanc, yoghurt, kwark, ijs, waar je zin in hebt.

Met de vruchten in de compote kan je eindeloos variëren. Een rode variant met bramen, frambozen en aardbeien is ook erg lekker. Laat je door het seizoen inspireren!