Tomaten-snijbietsoep

tomaten- snijbietsoepMet een overschot aan tomaten en snijbiet word je inventief. Zie hier een smakelijke soep voor 4 personen:

700 gr tomaten
300 gr snijbiet
1 ui
1 teentje knoflook
1/2 liter groentebouillon
1 laurierblad
2 takjes tijm
zout, versgemalen peper
100 gr blokjes belegen kaas, of roquefort

Was de tomaten en snijd ze doormidden. Was de snijbiet en snijd ze in reepjes. Pel en snipper de ui en knoflook.

Doe alle ingredienten (op de kaas na) in een pan en breng het geheel aan de kook. Laat de soep met het deksel op de pan zachtjes circa 20 minuten koken.

Verwijder het laurierblad en eventueel de takjes van de tijm. Pureer de soep met een staafmixer.

Breng de soep op smaak met versgemalen peper en eventueel nog wat zout.

Schep de soep in kommen en strooi de blokjes kaas er overheen.