Puree avec chicorée et lardons (ofwel: stamppot andijvie)

Voor 2 personen:

Andijviestamppot500 à 750 gr kruimige aardappelen
200 gr zeer fijn gesneden andijvie
1 a 1,5 dl melk
125 gr spekjes
1 ui, fijngesneden
100 gr kaas in blokjes
1 appel in kleine blokjes
peper en evt beetje zoutKook aardappels in ca 20 minuten gaar met een klein beetje zout.
Bak intussen de spekjes zachtjes uit. Voeg na 10 minuten de ui toe en laat even meebakken.
Snij in de tussentijd de geschilde appel en de kaas in kleine blokjes.
Verwarm de melk eventueel een beetje als je dat wilt.
Als aardappelen gaar zijn: giet ze af en stamp ze fijn.
Maak er puree van met de melk en voeg alle andere ingrediënten toe.
Maak er een mooie stamppot van, voeg nog wat peper toe en laat nog een paar minuten doorwarmen op het vuur, zodat de kaas wat kan smelten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *