Kidneybonenburgers met avocadosalsa

kidneybonenburgervoor 2 personen:
100 g tortillachips
2 rode pepers
2 teentjes knoflook
1 blikje rode kidneybonen
2 tl cajunkruiden
100 geraspte oude kaas
1 ei
6 el maïsolie
1 rijpe avocado
2 el citroensap
zout + versgemalen peper
1 doosje rucolacress of zakje rucola of gewoon sla
staafmixer Verkruimel tortillachips.
Pepers schoonmaken, halveren en zonder zaadjes in kleine stukjes snijden.
Hak 1 teentje knoflook fijn.
Met staafmixer tot grove puree malen: Uitgelekte kidneybonen, knoflooksnippers, helft peperstukjes en cajunkruiden. Meng kaas erdoor.
Van bonenmengsel 4 gelijke burgers vormen.
Ei loskloppen. Burgers eerst door ei, dan door tortillakruimels wentelen. Korstje aandrukken. In koekenpan wat olie verhitten.
Burgers in circa 5 min gaarbakken. Halverwege keren.

Ondertussen avocado in blokjes snijden. Meng direct met citroensap. Knoflookteentje erboven uitpersen. Rest peperstukjes en olie erdoor mengen. Op smaak met peper en zout. Rucolacress erboven knippen en omroeren. Eventueel kan er nog wat ijsbergsla door.

2 reacties

  1. nee, die komt zo uit het boekje… pfff je hebt me ook meteen door. Vandaag ook weer, heb ik een mooie omelet-taart gemaakt, ziet ie er niet uit op de foto, wat moet je daar nou mee??? Volgens mij is eten fotograferen een vak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *