Salade au chèvre

salade au chevreNadat Yvonne, Jan Dirk en ik de Petit Bessillon hadden beklommen, had Fiona een fantastische lunch voor ons verzorgd. Wat hebben wij geschranst, heerlijk. Hierbij het recept van de salade met geitenkaas, voor 4 personen een lunch- of voorgerecht.

50 gr walnoten, in stukjes gebroken
1 tl zeezout
8 sneetjes stokbrood
1 grote teen knoflook, gehalveerd
125 g geitenkaas, in 8 plakjes gesneden
50 g gemengde sla
1 kleine rode ui, in dunne ringen gesneden
voor de dressing:
2 el olijfolie
1 el walnootolie
1,5 el dragonazijn
1 teen knoflook, geperstVerwarm de grill voor. Doe de walnoten in een kom en giet er kokend water over. Laat ze een minuut staan, laat ze dan uitlekken en schud ze droog. Rooster ze in drie tot vier minuten onder de grill goudbruin. Strooi er zeezout over, schud even en laat afkoelen.

Meng voor de dressing de olijfolie, de walnotenolie, de azijn en de knoflook en breng op smaak. Leg de uienringen in de dressing, en laat dit even marineren.

Leg het stokbrood onder de grill en rooster de sneetjes aan een kant goudbruin. Haal ze onder de grill uit en wrijf de geroosterde kant in met de knoflook. Laat enkele minuten afkoelen, draai ze om en leg een plakje geitenkaas op elk sneetje. Leg ze nog 2 tot 3 minuten onder de grill, of tot de kaas bruin is.

Meng de sla, de ui en de geroosterde walnoten en leg ze op een bord. Verdeel de geitenkaasbroodjes erover en giet er een beetje dressing over. Serveer terwijl de broodjes nog warm zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *