Category Archives: Fotografie

Maastricht

Van het weekend een uitstapje gemaakt naar Maastricht. Het was nogal regenachtig. De gids die de stadswandeling deed was fantastisch. Nog nooit met zoveel plezier naar iemand geluisterd die allemaal dingen vertelde die ik al wist :-). 

Nitelite

Een serie foto’s van Gerrit van Meurs getiteld ‘licht in beweging‘ liet me denken aan dit projectje van mijzelf. Een jaar of 10 geleden (2000?) geschoten in Den Haag. Ok… Schevening, voor de fijnproeverts. Geschoten met een eenvoudige digitale camera ‘met zonder flits’. 

Drainspotting

Is het vaderdag en krijg je een boekje over ‘Drainspotting’! Dat vergt enige toelichting… Een jaar of zes geleden was de foto hiernaast zo ongeveer de eerste foto die ik nam in Japan. De tweede om precies te zijn. Op 14 mei 2005, op het vliegveld van Tokyo terwijl we op de bus naar het hotel stonden te wachten. In de weken daarna bleek heel Japan vol te liggen met deze cartoon-achtige putdeksels. In iedere stad kwamen we weer nieuwe, bijzondere deksels tegen. Het werd een soort rode draad; een jacht op het mooiste putdeksel. Blijkt daar opeens een naam (en een boekje…) voor te zijn: Drainspotting!

Nieuw speelgoed :-)


Van het weekend heb ik mijn nieuwe speelgoed maar eens uitgeprobeerd in de achtertuin. Mijn nieuwe (digitale) Lumix-camera met een hele oude Canon macrolens (FD 100mm 4.0 macro, voor de liefhebberts).

Zomaar op een zonnige dag uit de hand een paar plaatjes geschoten. En het levert nog scherpe foto’s op ook! Ten eerste de paarse lavendel, een vies vliegje (bij nader inzien toch wel mooi met rood-oranje ogen) en daarbij nog een lieveheersbeestje.

Misschien moet ik toch maar weer eens serieus een oude hobby nieuw leven gaan inblazen…