Tarte tatin met kerstomaat en venkelzaad

Tarte tatin met kerstomaatVoor 4 personen:
olijfolie
1 el venkelzaad, gekneusd
zout
2 el vloeibare honing
2 bakjes kerstomaatjes
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
(eventueel wat geitenkaas)

Verwarm de ove nvoor op 220 graden C. Bedruppel vier éénpersoons taartvormpjes (of 1 grote quichevorm) met olijfolie, bestrooi ze met venkelzaad en druppel er de honing in. Halveer de tomaatjes en verdeel ze over de vormpjes. Leg de plakjes bladerdeeg er overheen. Bak de taartjes in circa 15 minuten goudbruin. Snij de randjes los met een scherp mesje en keer de taartjes om. Serveer direct!

Als je het lekker vindt, kan je bij het serveren nog wat stukjes geitenkaas over de taartjes verdelen. Serveer er bijvoorbeeld een salade met noten (en ook nog wat geitenkaas) bij, en je hebt een complete maaltijd. Smakelijk!