Tarte fine chèvre, poitrine fumé et roquette

hartige taart met geitenkaas1 pak vers bladerdeeg (koelvitrine, hoogvliet) of
5 plakjes bladerdeeg uit de vriezer
150 gr verse geitenkaas
1 gerookte kipfilet
60 gr rucola
2 el olijfolie
1 el notenolie
1 el ciderazijn
1 tl mosterd
1 tl honing
2 eieren
1/4 rode uiVerwarm de oven voor op 200 graden.
Laat het bladerdeeg op temperatuur komen.
Vet een ovenschaal/quichevorm in met een beetje olie of boter.
Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg. Prik er wat gaatjes in.
Klop de eieren los in een schaal en voeg de geitenkaas toe. Breng op smaak met wat peper.
Giet dit mengsel op het deeg.
Snij de courgette in smalle reepjes. Kook wat water, en giet dat over de courgette. Laat 1 minuut staan.
Snijd de gerookte kip in smalle reepjes, meng deze met de uitgelekte courgette en verdeel over de taart.
Laat 20 a 30 minuten in de oven bakken.

Voor de salade: meng de dressing. Snijd de rode ui ragfijn en roer met de dressing door de rucola. Je kan deze salade op de taart serveren als je dat lekker vindt.

Alternatieven: vervang de gerookte kip door spekjes en de geitenkaas door bijvoorbeeld paturain/boursin

  • Ha Caroline, ik miste je recepten al! Deze taart ziet er hiljeerk uit. Verkopen ze bij jou bij de AH bladerdeeg in een rol? Toch maar eens kijken of ik dat hier ook kan vinden, want tot nu toe dacht ik dat we het in Nederland altijd met plakjes moesten doen. Veel groeten, Lisa