Bleu & Vert revisited – 2015

Winkel in Saint Julien
Winkel in Saint Julien la Vetre. Acryl op papier, 2015.

Het derde lustrum bij Bleu & Vert sinds het eerste bezoek in 2000! Het nieuwe workshop-programma van Gerrit was aanleiding voor nieuwe aanpak met oude bekenden, zoals de inkt in ‘Haute ville’. Resultaat: een hele serie over “La Famille de Zobi (La mouche)“. En ook het schilderen als een “Fauve” (Fauvisten = Wilden) was voor mij lekkere manier om verder te komen.

Dezelfde lokatie in Saint-Julien-la-Vêtre, die al eerder is aangepakt in potlood en verf, was weer van de partij. Nu meer in primaire kleuren en wat minder subtiele tinten van de Fauvisten. Vrolijk wordt je ervan!

Vliegen zijn hinderlijk. Zeker als ze je lastigvallen bij zoiets als tekenen met Oost-Indische inkt (toch al mijn favoriete techniek…). Maar van de nood een deugd gemaakt en de gehele kriebelige  en zoemende familie van Zorba la Mouche vereeuwigd. En als je dan ook nog door de bewoners – bij wie je in de tuin staat te kliederen – uitgenodigde wordt “pour un verre” (met wijn, bien sûr)… Dan wordt ik ook daar vrolijk van!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *