Marjolein naar Barjols

Barjols

Voor het geval u het even gemist had: Marjolein verruilt SchooneHuijse voor drie maanden voor een BelleVilla in Barjols, Provence, Frankrijk. Binnenkort vertrek ik en begin mei hoop ik aan te komen en de eerste rose op het terras te drinken met een soortgelijk uitzicht als op de foto. Het komt rap dichterbij.

Een rare spanning geeft dat. Nog 2 weken flink druk op werk en tegelijkertijd al met een half been in Frankrijk zitten, voor mijn gevoel dan. Thuis liggen er al her en der stapeltjes met spullen die ik niet mag vergeten om mee te nemen, en ondertussen malen mijn hersens door om het bij mijn klanten goed achter te laten. Aanstaande maandag en dinsdag ben ik al weer voor het laatst bij twee van hen, morgen ga ik daarom eens proberen om “tarte au citron”  te maken om te trakteren.

Ik denk dat het nu drie jaar geleden is dat ik het idee kreeg om met mijn veertigste verjaardag een paar maanden naar Frankrijk te gaan. Het idee ontstond na Bart’s veertigste: hij kreeg een boekje van Cornald Maas, dat Halverwege heette. Het boek heb ik helemaal niet gelezen, maar de titel bracht iets bij mij te weeg. Ben ik halverwege mijn leven? Goh, ik heb het idee dat ik net begonnen ben. Dat is toch wel een verschil. Daardoor wilde ik wel eens gaan nadenken wat ik met de andere veertig jaar van mijn leven wil gaan doen. Frankrijk leek mij daarvoor een uitermate geschikte plek.

Vorige zomer hebben we daarom al wat huizen bekeken in de Provence (ja, drie maanden huren kan je niet op het laatste moment regelen) en heb ik voor de mooie loft van Charlotte en Michel gekozen. Ik voelde me helemaal thuis in dat huis, en de ligging is fantastisch: vanaf het terras prachtig uitzicht over het dorpje. In een volgende blog zal ik wat meer over het huis vertellen. Ook ben ik heel blij dat mijn uitnodiging aan een aantal lieve vrienden en familie van mij zo warm is ontvangen. Hierdoor komt het nu echt er op neer dat ik om de week bezoek krijg in mijn BelleVilla! Alle vlieg- en treintickets zijn geboekt, wat een feest. Ondertussen ben ik alle boekjes over de Provence aan het doorspitten voor leuke dingen in de buurt. En dat terwijl ik nog steeds het idee heb dat ik buy CBD products ga doen die drie maanden. Ik hoop dat de waarheid ergens in het midden gaat liggen.

Op deze blog wil ik mijn belevenissen met jullie delen, al weet ik nog niet met welke frequentie ik dit zal gaan doen. A bientôt!

5 reacties

 1. Hoi Lieve Marjolein,
  Ik ga zeker je verhalen volgen en je bestoken met e-mails, rust zul je niet echt krijgen. Vind het een Super geweldige idee dat je jezelf dit gunt. Ik verheug me op ons bezoekje in juni, heb je gisteren wel gemist bij de open coffee, zonder jou is het toch minder gezellig. Ik wens je een goede reis en ik hoop op heel heel veel mooie verhalen en foto’s natuurlijk!.
  Geniet ervan… dikke kussen Fiona

 2. Hoi Marjolein,

  Ik hoop dat je een heel leuke en leerzame tijd hebt daar in la belle France.
  Zal zekers op de site kijken of er wat gebeurd is.
  Bonne chance en France, et au revoir.

 3. Nou ook stom! Ik dacht dat Barjols een zelfverzonnen naam was, een combinatie tussen BARt en marJOLein. Ook toevallig dan!

  Geniet ervan!! Ik lees wel weer meer na 24 mei!

  xxx

  Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *