Retrouvailles avec des ami(e)s

caroline-sylvie-bart-2022
Caroline, Syvlie en Bart - 2022

Het was een week met een heel bijzonder weerzien met vrienden uit Frankrijk. Bart heeft afgelopen zomer weer contact kunnen leggen met Caroline en Sylvie, twee vriendinnen die hij voor het eerst ontmoet heeft tijdens zijn stage in Montpellier … in het voorjaar van 1989. Nadat ze elkaar zo’n twintig jaar meer hadden gezien, was deze week gelegenheid voor een weerzien en déjeuner – in Montpellier natuurlijk. Hoewel het weer niet echt meewerkte, was het een ontzettend leuke reünie, die waarschijnlijk snel een vervolg gaat krijgen. Caroline en Sylvie (zussen) komen met regelmaat in de buurt, omdat er familie in Narbonne woont – zo’n 150 km naar het westen. En wanneer wij naar NL reizen, liggen hun woonplaatsen niet ver van onze route.

Twee dagen later was er nog een leuke verrassing van een verre vriend: Tomo – uit Japan – verraste ons met een leuk pakketje ter ere van onze verhuizing. Een tekening van Henri Matisse: “Le Platane” – de boom die in ieder Frans dorp en dus ook bij ons in St. Hippo staat.

Pakketje van ver – “Le Platane” – Henri Matisse (1951)

Heel leuk en alvast weer een muur gevuld – nou ja in ieder geval een beetje – met deze leuk ingelijste reproductie van 30 x 30 cm. Het origineel uit 1951 was uitgevoerd in Oost-Indische inkt op een formaat van 1,5 meter bij 1,5 meter!! En die hangt in het Louvre, véél minder mooi ingelijst, overigens…

Dinsdag hadden we een iets onaangenamere verrassing: midden in een Zoom-meeting viel de elektriciteit ineens uit (une coupure d’électricité) en is vier uur uit geweest! Nu horen we iedereen denken… ja, Frankrijk hè, duh.. Nou, het was echt heel ongebruikelijk!
Zelfs Hélène (de oude eigenaresse van ons huis) kwam even bij ons checken of bij ons alles goed ging vanwege de ‘coupure’. Gelukkig ging het tegen twee uur weer allemaal aan en konden we verder.
We hebben er maar even van genoten en een lekkere wandeling in de zon gemaakt.

En deze week hadden we nog meer vrienden over de vloer… Dinsdag wipten Brigitte en Max (van de Chambre d’hôtes Les trois comtes) om de hoek) even langs. Na een koffie en tour door het huis hadden ze nog een aangename verrassing: ze vertelden wat spullen uit hun CdH ‘kwijt’ te willen, ze willen wat inkrimpen. Of wij wat aan bedden, tapijten en andere meubels zouden kunnen hebben. Dus hebben we vrijdag even rondgekeken of er wat spullen bij zijn die we kunnen gebruiken. Heel fijn, kunnen we toch al fatsoenlijke bedden aanbieden aan vrienden die gaan komen!

Donderdag kwamen Kristi, John en hun vriendin Annelies nog even langs. Annelies is ook een Nederlandse, die met haar Franse man in de buurt van Avignon woont, maar 15 jaar geleden een aantal jaar in Ganges heeft gewoond. Vandaar de connectie. Heel gezellig.

Het is november en de frambozen uit onze tuin blijven maar komen…

Zaterdag hebben we een Vide Maison in de buurt bezocht, waar we een redelijk bijpassend koffieservies vonden (bijpassend bij het servies wat we bij het huis hier kregen, waar maar een paar koffiekopjes bij zaten). Toch weer een leuke score. Rest van de dag is Bart bezig geweest met behang van de kast onderdelen afkrabben en ik heb wat loshangende flappen behang door het hele huis heen met wat behanglijm vastgeplakt.

Zondag kregen we bericht dat dit gezellige stel vilten Agapornissen (dwergpapagaaitjes) onderweg naar Frankrijk komt! Die zijn heel welkom, en wat schattig zijn ze hè! En zo gedetailleerd, geweldig gemaakt door Marije (een Le Phaux vriendin van ons), we zijn daar super blij mee.