Architectuur in Zuid-Frankrijk

Habitation UniteJa, ja, zaterdag is het gelukt om in Marseille het gebouw van Le Corbusier te bekijken. We hebben ons wel in Marseille door demonstraties, een motoroptocht en nog veel meer file-achtige toestanden moeten worstelen, maar uiteindelijk zijn we aanbeland bij unite d’habitation van Le Corbusier. We konden het dakterras (9e verdieping) bezoeken en de derde verdieping, waar wat sociale voorzieningen zijn als een aantal winkeltjes, een hotel, een galerie en nog meer. Spannend om met de lift meteen naar de negende verdieping te gaan! Hierbij  een impressie van wat we gezien hebben.

 

 

 

 

 

 

modulorAanzicht

 

 

 

dakterras2uitzicht 2

 

 

 

 

 

 

dakterras1

1 reactie

  1. Ha Lein,

    Wat ziet het er allemaal goed en lekker uit wat je daar ziet, doet en eet in Zuid Frankrijk! Ben al lang niet bij je ‘op bezoek’ geweest maar schoot net even schuin door wat dingetjes en dat ziet eruit alsof je het goed hebt en veel boeiends beleeft…
    Even een Hollandse aanbeveling voor jou tussen de bedrijven door, niet per ongeluk maar specifiek bij dit architectonische bericht van jou: afgelopen zaterdagavond was ik bij een bbq van een opdrachtgever, waar ik Ingrid Rompa heb ontmoet, een tekstschrijfster die schrijvend (ook vanuit eigen belangstelling) veel bezig is met de bouw- en architectuurwereld. Op dit moment werkt ze bv aan een journalistiek artikel over een vraagstuk (weet even niet meer precies welke) waarop ze diverse architecten laat reageren/filosoferen. Meer vind je op Ingrids site: http://www.TekstenSchrijven.nl. Ik heb het over jou gehad en ze vond het leuk als ik haar naam enz aan je doorgaf. Nou, wie weet, zouden nog eens iets voor elkaar kunnen betekenen!
    Dagdag, Maart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *