Cascades

Deze week is er eindelijk weer eens een goeie plens water gevallen, het heeft twee dagen geregend. Goed voor de natuur, want het had hier al meer dan een maand niet geregend. Daardoor weer volop water in de Vidourle en de Argentesse, wat mooie watervallen (cascades) geeft.

Spectaculair gezicht hoor, en het bruggetje bij een van onze favoriete wandelpaden bijna ‘inondé’ (overstroomd, dus niet meer te gebruiken).

In het begin van de week heeft Bart nog hard gewerkt in de cour, hij is nu helemaal schoongespoten en behoorlijk terracottakleurig geworden. Een stuk mooier dan het was, al is Bart nog niet helemaal tevreden (want die ziet nog overal plekjes, vlekjes en zo). De camelia is inmiddels ook in bloei, mooie dikke knoppen heeft ‘ie. Voor de cour hebben we grote plantenbakken besteld om bamboe in te planten en tegen de grijze muur (links op de foto) te plaatsen. Bamboe wil je niet in de grond hebben, daarom maar bakken besteld om het in te stoppen om de wortels in te teugelen. Nu even geduld, want heeft wel levertijd van een week of vier.

Zaterdag waren we bij Sophie uitgenodigd voor de tour door hun Mas in Cros. Heel leuk om zo’n totaal ander huis te zien. Hun tuin is ook indrukwekkend: ik weet niet meer of ze nou zij dat ze twee of twintig hectare bos bij hun huis hebben… in ieder geval veel. We hebben nog een klim door hun bos gemaakt de berg op, dat is toch zeker twintig minuten omhoog klauteren, en dan weer twintig minuten naar beneden. Eén ding is zeker, ze hebben genoeg brandhout voor zichzelf, want dat hele bos staat vol met Chêne Vert (groene eik).

uitzicht vanaf hun bos naar St Hippo

Zij zijn wel helaas al tegen wat verrassingen in het huis aangelopen, zo was een dakbalk in de ruimte waar ze de keuken gaan maken helemaal verrot (hol!), zodat het hele dak vervangen moest worden. Vandaar de steigers om het huis Daar wordt nu aan gewerkt (in plaats van aan de keuken). Op de foto links Bart met de verrotte/holle dakbalk, rechts op de foto een oude deur in hun schuur, waar de latei (draagbalk boven de deur) volledig is verdwenen… haha. En het staat er al een paar honderd jaar…

Vandaag (zondag) hebben we nog wat geklust in huis, weer muren afgekrabt in een van de kamers. Een klus waar geen eind aan lijkt te komen en voor mijn gevoel niet meer foto-waardig is…. De zon is weer volop gaan schijnen, dus eind van de middag toch nog maar even een wandelingetje gemaakt. Deze keer een voor ons nieuw stuk Voie Verte gelopen, van La Cadière et Cambo naar Moulès et Baucels (een stuk tussen St Hippo en Ganges). Daar kwamen we nog langs de Menhir de Ginestous.

Een menhir (ff opgezocht) is een grote staande steen uit de late steentijd. Deze menhir maakt deel uit van acht menhirs, die rond het gelijknamige kasteel zijn gerangschikt. Door de concentratie megalieten (= stenen monumenten met vaak de functie van een heiligdom of grafmonument) op deze plaats, wordt afgeleid dat deze plaats 4000 jaar geleden een plaats van aanbidding moet zijn geweest. Weer wat geleerd!