Encore: Petit-Bessillon

Petit Bessilon Nadat ik een paar dagen een beetje in mineur had doorgebracht, kreeg ik de tip om weer eens te gaan wandelen, maar dan vroeg. Dus gisteren de wekker om 7 uur gezet en om 8 uur was ik op pad. Ik ben weer richting Pontevés gelopen om het lage rondje om de Petit Bessillon te gaan maken. De vorige keer had ik de zwarte wandeling gedaan over de bergtop heen, maar dat leek mij in mijn eentje niet zo verstandig. Bovendien waaide het flink, ik heb daardoor het “lage” rondje Bessillon gedaan. Alsnog is dat flink klimmen en ik was dan ook behoorlijk moe. Helemaal natte rug, en dan die harde wind, ik was blij dat ik een vestje had meegenomen. Nadat ik de berg had belopen, ben ik op de terugweg even bij de bio-winkel in Pontevés gestopt en een lekkere verse pain au raisins en wat theesoorten gekocht. Ik had die al een keer eerder gekocht, en vond ik erg lekker. Mooie gelegenheid om nog een paar zakjes te kopen.In Barjols aangekomen heb ik lekker brood en wat paté gekocht, die ik heerlijk als lunch heb verorberd. Daarna een welverdiende siësta, wat heb ik geslapen zeg! ’s middags nog lekker met mijn zus bijgekletst via de skype. Zij zitten nu in de buurt van Perpignan (Zuid Frankrijk, tegen de grens met Spanje aan) en komen zaterdag naar Barjols, tegelijk met Bart en Milla. Die vertrekken vandaag richting Parijs, waar ze morgen een dagje Euro-disney doen. Jammer dat ik er niet bij kan zijn, ik had het ook best een keer willen zien. Maar ja, niet iedereen kan drie maanden in Frankrijk vertoeven. Dat snap ik ook wel.

Bovenop de berg kreeg ik nog een sms-je van Richard, de compagnon van Bart. Hij zat in Frejus en of ik zin had om vanavond een kop koffie te komen drinken. Erg verrassend. Helaas had ik voor die avond andere plannen en zij zouden vanochtend alweer richting Barcelona vertrekken. Jammer, want dat zou best leuk geweest zijn!

Gisterenmiddag nog naar een boerderij geweest waar je hun eigen fruit, groenten, olijfolie, eieren en nog veel meer kan kopen. Leuk om daar eens rond te snuffelen. Het deed me een beetje aan de Kemphaan in Almere denken, al mocht je bij deze boer niet zelf je groenten plukken, wat bij de Kemphaan wel kan. Ik heb mijn mand volgeladen met van alles en nog wat, zodat ik vandaag en morgen alweer wat kan “voor”-koken voor de grote bups. Mijn recepten worden de laatste tijd niet heel veel aangevuld, ik val wat in herhaling… En afgelopen week heb ik veel restjes uit de vriezer gegeten, dat zal er volgende week ook niet van komen. Vandaag ga ik nog wel een vruchtencompote maken. Die eet ik wel eens bij Saskia en Olivier, samen met fromage blanc als toetje, en dat is waanzinnig lekker. Die zal ik dus binnenkort gaan toevoegen, en ik hoop dat ‘ie net zo lekker wordt als bij hen.

Gisteravond nog even met Bart bijgekletst via de Skype. Hij was de koffer al aan het pakken omdat hij vanochtend al richting Milla zou gaan rijden. Ik ben toch zo blij als hij hier is! Goh, ik had niet gedacht dat je iemand zo kan missen! Nu even twee dagen zonder skype en what’s appen… Gelukkig doet de telefoon en de sms het ook nog. Rond half 10 ben ik nog het dorp ingegaan omdat er een openluchtconcert was. Traditionele Italiaanse muziek: twee uur prima vermaak. Het was een groep met een dwarsfluit, een viool, een gitaar, een basgitaar en een mandoline. De zanger vertelde tussendoor veel verhalen, zowel in het Italiaans als in het Frans.  Ik kon het in grote lijnen volgen en het was een vrolijke avond. Het is erg leuk, zo’n concert buiten, wat geeft dat een andere sfeer dan in een concertzaal of zoiets. Tegen twaalven rolde ik mijn bedje in om vandaag tot een poets-dag over te gaan. Er moet nog worden gestofzuigd, een wasje doen, lekker koken, boodschappen doen. Kortom een rommeldagje, die ik prima doorkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *