Au boulot

Ganges_zonsopkomst

Hoog tijd om weer even bij te praten, er is al weer een week voorbij! De eerste ‘normale’ week: er is gewerkt. En dat ging gelukkig goed. Was toch wel even spannend of alle Teams en Zoom vergaderingen opgestart konden worden, en of de Remote desktop en VPN-verbindingen goed werkten. We kunnen constateren dat het werkt! De WiFi is niet heel snel, maar het is te doen. Bij Bart lijkt het iets instabieler dan bij mij, daarvoor gaan we nog kijken of er een betere oplossing voor te maken is. Wat vinden jullie trouwens van de zonsopkomst in Ganges? Gemaakt tijdens mijn ochtendwandelingetje voor werk. Je moet per slot van rekening wel in beweging blijven! Ook de Tacoyoles van afgelopen maandagavond was te volgen, daar ben ik heel blij mee.

Ondertussen leren we La Maison du Pont Vieux steeds beter kennen. Ik word heel blij van al het kleurgebruik in huis. Een kleurrijk geheel, dat zien jullie wel hierboven! Er zullen nog wel wat series met mooie onderdelen van dit huis volgen. We hebben niet alleen ons tijdelijke huis goed bekeken hoor. Afgelopen woensdag hebben we weer een potentieel koophuis bezocht in Saint Hippolyte du Fort.

escalier_2

Het bleek een oude bankierswoning te zijn die al eeuwen in familiebezit is. Alles nog in originele staat en vele prachtige details in het huis. En een trappenhuis…. wow, om stil van te worden. We kregen een rondleiding van de eigenaresse, heel aardig. In de hoofdslaapkamer zit tegenover het bed een grote kluis ingebouwd. Toen ik die zag en in de lach schoot, vertelde de dame dat ze uit bankiersfamilie komt, dat verklaart een hoop. Tja, ook dit huis zou wel weer een een goede kandidaat kunnen zijn. De keuze is reuze. Volgende week dinsdag hopen we weer een huis, ook in Saint Hippolyte, te gaan bekijken.

Gisteren weer een lekkere wandeling gemaakt. ’s Ochtends is het nog echt heel koud, rond vriespunt en je ziet veel rijp op de grond. Maar ’s middags gaat het naar de 8 à 9 graden en dan is het met het zonnetje (dat werkelijk íedere dag schijnt) heerlijk om te wandelen. Ik durf deze foto’s eigenlijk niet meer te posten, want uit Nederland hoor ik alleen maar dat het grijs en mistig is.

Hierboven zie je het kleine balkonnetje op onze verdieping, dat boven de entree zit. Heerlijk met de middagzon! Vanmiddag wandelden we even naar de winkel om brood voor de lunch te halen, dat doen we dus gewoon vlak langs de Herault (de rivier), dat is toch wel veel leuker lopen dan over de gebrekkige voetpaden hier langs de autowegen. Zie hieronder het ‘pad’.

Vandaag zouden Valérie en Walter, de eigenaren van het huis, vertrekken voor hun zeven weken vakantie naar Pantelleria, een eiland dat bij Italië hoort. En omdat ze naar Italië reizen, moesten ze een negatieve PCR test kunnen overleggen. Dus vanochtend gingen ze vol goede moed testen, blijken ze alle twee Corona te hebben! Merde zeggen we dan hier. Wat een enorme pech voor hen. Ze moeten nu zeven dagen in quarantaine, en na vijf dagen mogen ze weer testen. Als ze dan negatief zijn, dan zouden ze geloof ik wel op pad kunnen. En ze keken er zó naar uit om vandaag te vertrekken. Zo sneu voor hen!

Dit was waar wij ook bij vertrek bang voor waren, dat het dan nét op het laatste moment misgaat en je niet weg kán. Nou ja, kunnen zij ook wat langer ‘genieten’ van hun mooie huis met uitzicht. Wij hoeven gelukkig niet in quarantaine, maar moeten de komende dagen ook wel extra testen en voorzichtig zijn. Vandaag waren onze testen negatief, zouden we nog genoeg anti-stoffen hebben? Want onze booster hebben wij nog niet kunnen halen, dat moet minimaal drie maanden na de besmetting zijn (en dat is bij ons begin februari het geval).

Bij foto boven weer een zoekplaatje voor onze buuf Ivon uit NL, we hebben weer een reiger gespot! Wat genieten we toch van al deze wandelingen, de zon en het uitzicht overal: prachtig met die bergen om je heen.