Il pleut des cordes

Nathalie, Carola en Sandra in NiceGisteren heb ik mijn vriendinnen van de kleuterschool opgehaald. Nathalie, Carola en Sandra kwamen keurig op tijd aan in Nice en ook met hen zijn we lekker fietsend Nice meteen ingereden. We hadden wel wat twijfel, want er stond windkracht 10 (althans, zo voelde het), en er hingen behoorlijk wat wolken. Gelukkig hebben we ons plan voorgezet, want de wolken bleven in het binnenland hangen, en Nice lag redelijk in de zon. De wind was fiks, dus flink trappen op de fiets. Gelukkig waren we dat nog volledig gewend van de middelbare school: dagelijks 8 km heen en weer naar Oud-Beijerland. Wel waren we bang dat net als in de polder, we op de terugweg weer wind tegen zouden hebben, maar dat viel mee. Ook deze dames vonden Nice erg leuk, de oude stad is heerlijk om in te dwalen met zijn kleine straatjes, winkeltjes en terrasjes. Niet verkeerd voor een eerste dag. In plaats van dat je een volledige reisdag hebt, heb je nu al een leuke dag achter de rug in de stad. Op de foto: Nathalie, Carola en Sandra, bij het oude chateau van Nice, dat op een grote heuvel ligt waarvandaan je mooi over de oude stad en aan de andere kant over de haven kan uitkijken! Erg mooi!Persoonlijke memoryRond vijven zijn we naar Barjols gereden en hebben ons geïnstalleerd in Belle Villa. We begonnen met een aperitief Varoise en mijn mediterrane dips met stokbrood, want inmiddels hadden we een  beetje trek. Ze vielen erg in de smaak en alle schaaltjes waren leeg. Na het voorafje zijn we wel naar binnen gegaan, het was behoorlijk fris op het terras. Van het hoofdgerecht werd vervolgens iets minder gegeten, we kunnen er nog een keer van eten!

Onwijs leuk: de meiden hadden hun fotoboeken doorgespit, en voor een gezellige avond een persoonlijke memory gemaakt. Lachen hoor, die oude foto’s, we gaan het zeker een keer doen! Herkennen jullie ons/mij?
Na een heerlijke nachtrust, met wel een fikse bui midden in de nacht, vanochtend vol goede moed opgestaan. Helaas: vanaf het opstaan tot en met nu regent het werkelijk pijpenstelen. Wij direct op de buienradar gekeken: 1 grote bui in zuid Frankrijk, verder in heel Europa niets te bekennen van regen. In Nederland zit iedereen te genieten van een heerlijk hemelvaartweekend, wij zitten binnen te kletsen, lezen, spelletjes te doen en heel hard te duimen dat we nog wat mooier weer gaan krijgen. Voor de streek hier is het erg goed en fijn, want ook hier heeft het al heel lang niet echt goed geregend. Wat een pech voor de meiden! Gelukkig bevinden we ons in goed gezelschap, het zal de pret niet drukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *