Il pleut ENCORE des cordes

nathalie in de regenWat een ongelofelijke pech zeg. We hebben nog geen dag zonder regen gehad. We houden de buienradar goed in de gaten, helaas beloofde en belooft die nog niet veel goeds. Gisteren was de voorspelling dat het vanaf een uur of 11 droog zou worden. Rond half 12 waagden we de gok om te gaan wandelen, en helaas, 100 meter verder begon het al weer te regenen. We besloten uit nood maar in de auto te stappen en richting blauwe lucht te rijden.We zijn in Tourtour en Aups beland. Heerlijk rondgeslenterd en ook deze meiden genoten van de leuke straatjes en winkeltjes. ’s Avonds hebben we ons helemaal suf geklets, en tot onze schrik gingen we pas om kwart over 2 naar bed.

Vanochtend gelukkig: ZON!! Buiten ontbeten en plannen voor de dag gemaakt. Het zou Aix-en-provence worden. Wij als echte Gooise vrouwen getooid in zomerjurkjes in de auto. Nou: hoe dichter bij Aix, hoe rotter het werd. Het was daar donker als de nacht en het regende zo hard, dat we slechts koffie hebben gedronken en tot grote hilariteit weer in de auto zijn gestapt richting blauwe lucht. Die vonden we dichtbij Barjols: in Cotignac. Dat blijft een leuk plaatsje om rond de wandelen. Er zijn oorbellen en souvenirs gekocht. Op een leuk klein pleintje nog wat gedronken en daarna richting Barjols gereden. Omdat we het heel gezellig met elkaar hebben, hebben we ook gewoon thuis gegeten. Sandra heeft ons verrast met heerlijke zalm yakitori. Zalig en veel simpeler dan ik had gedacht: blog- waardig dus!

En wat nu morgen? Zelfs de krant zegt: Meteo: orgages et fortes pluies ce dimance dans le Var.De markt gaan we denk ik maar overslaan en naar de nonnen in de Abdij van Thoronet luisteren. Ik vind het wel enorme pech voor de meiden: die hoopten natuurlijk ook op lekker weer! Desalniettemin hebben we enorme pret met elkaar. Dat is dus in 35 jaar niet veranderd. Mooi!

 

volgende veertigOp naar de volgende 40: we zien mooie voorbeelden rond om ons heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *