Interieuradvies

Situatie schets na de veranderingVorige week ben ik mijn lieve vriendinnetje Esther en haar gezin in Denemarken gaan opzoeken. Het wordt traditie, het is nu al de vierde keer, of was het de vijfde? Zowel Esther als Per vinden het fijn als ik hen wat help met hun interieur in te richten. De afgelopen jaren heb ik ook al heel wat klusjes verricht, ik zal hier eens een samenvatting laten zien.

Dit jaar was de woonkamer aan de beurt. Tegen een best grote wand aan, staat een beetje verloren een mooi antiek kastje met een wat minder mooi schilderij erboven. Esther wilde daar graag een mooie fotocollage ophangen, met foto’s van al haar lieve vrienden en familie uit Nederland. Om er een geheel van te maken, stelde ik voor om een vlak op de muur te schilderen (kleur door hen uit te kiezen), daar de fotocollage met witte (maar wel verschillende) fotolijstjes op te hangen, en twee potten met planten te kopen om die links en rechts van het kastje neer te zetten. Daarmee maak je dan een soort “object” op en tegen de wand. Beiden vonden het een goed idee, en zo hebben wij bij Ikea alle inkopen gedaan.

Voorbeeld van de fotocollageDe fotolijsten hebben we geprobeerd om “rommelig-strak” te plaatsen. Symmetrie vanuit de 2 middelste fotolijstjes, zelfde afstanden tussen de fotolijstjes en een rustige horizontale lijn in het beeld. De fotolijstjes zijn van Ikea, uit de series: Virserum, Ribba, Sondrum en Odby.
Het geheel is ongeveer 1,85 meter breed en 1,15 meter hoog. Dit is natuurlijk naar eigen inzicht uit te breiden. Als je een tekening hiervan wilt hebben, bijvoorbeeld als je het wilt namaken klik dan hier voor de maten en afmetingen.

fotocollage met pakpapierOmdat Esther (heel verstandig) de foto’s nog niet had afgedrukt (ze wist immers de afmetingen van de fotolijstjes nog niet), hebben we voor de gezelligheid in alle fotolijstjes een stukje leuk inpakpapier gestopt, waardoor de lijstjes nu gewoon ophangen, en Esther op haar gemak de foto’s kan gaan toevoegen. Zoals je ziet, is de wand nog niet in de grijsblauwe tint geverfd, dit komt doordat ze (vandaag!) hun nieuwe allesbrander krijgen en ze willen die kleur op de kachel afstemmen. Logisch! Op de foto zie je het idee met het pakpapier, het ziet er nu al gezellig uit! Ik ben erg benieuwd hoe het er straks als het af is uit ziet (met verf en planten erbij)

Slaapkamer JesperIn 2010 heb ik de slaapkamer van de tweeling van Esther en Per opgeknapt. Thomas en Jesper waren uit hun ledikantjes gegroeid en moesten naar een junior-bed overstappen. Tegelijkertijd vonden ze de kamer erg wit.
Esther had een mooi vloerkleed in Nederland gekocht, waaruit ze kleurinspiratie wilde halen. Ook moest de kamer natuurlijk een beetje jongensachtig blijven. En hoe doe je dat met een tweeling, een beetje hetzelfde, maar toch uniek.
Ik heb het opgelost door naast hun beide bedjes een kleurige lambrisering te verven in drie kleuren.

Slaapkamer ThomasRood bovenaan voor de eenheid, en daaronder twee banen met een blauw en groen, die bij beide jongens zijn omgewisseld. Het was een groot succes. De heren vonden het geweldig. Nieuwe bedjes, nieuw vloerkleed, haakjes om hun ochtendjassen en rugzakjes op te hangen, 2 mooie kinderschilderijen opgehangen, leeslampjes: het werd helemaal af.

Het is erg leuk om zo voor iemand bezig te zijn. Destijds was Per nog ziek, en Esther werkte fulltime, waardoor de inrichting van het (hele grote) huis er bij in schoot. Wat een dankbaar werk, en al zeg ik het zelf, ik vind het best geslaagd. Zou er dan toch nog een toekomst als interieurstyliste voor mij zijn weggelegd? Wie zal het zeggen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *