La Maison du Pont Vieux

Al jaren lang hebben Bart en ik een wens om ooit een tweede huis in Frankrijk te kopen. Dat idee krijgt nu meer vorm, omdat ik (Marjolein) het licht heb gezien dankzij Corona. Thuiswerken blijkt te kunnen, en of dat huis nou in Leiden of in Zuid-Frankrijk staat… dat maakt niet uit! Vandaar dat we op ‘proef’ vier maanden “en route de Ganges” gaan, om de streek daar te verkennen en te kijken of het klimaat ons daar bevalt.

Zo kwamen wij bij onze vakantie/zoektocht in het najaar 2021 in La Maison du Pont Vieux terecht, bij Walter en Valérie. Een ontzettend aardig stel uit Antwerpen, die al jaren in la Maison du Pont Vieux wonen. Zij nodigden ons uit om die vier maanden bij hen te verblijven, het huis is immers groot genoeg!

Een enorm pand uit circa 1780, met vier verdiepingen. De begane grond (rez-de-chaussée, ofwel RDC geheten) is de woonverdieping van Walter en Valérie. Deze verdieping is op het niveau van de Pont Vieux. In de kelder (met fraaie gewelven) is een heel appartement. Maar… daar gaan we niet wonen, want dat is in de winter best donker en vochtig.

Op de eerste verdieping (zie foto’s hierboven) zijn wel zes slaapkamers, een keuken, een badkamer, een salon (woonkamer) en een eetkamer. Allen met prachtig uitzicht op de tuin en de Pont Vieux, die over de rivier de Hérault gaat. Deze kamers worden als chambre d’hôtes verhuurd, echter in het winterseizoen is het deels gesloten en rustig. Dus voor ons gelegenheid om een aantal van deze kamers te mogen gebruiken: magnifique!

En dan zijn we er nog niet… de zolder heeft namelijk nog een yoga-studio, een atelier en twee fraaie balkons (waar we naar het schijnt in de winter in de zon buiten kunnen lunchen…!).

Jullie zullen begrijpen: we gaan ons een beetje kasteelheer en -dame voelen. Ondertussen proberen we ook nog ons gewone leven daar voort te zetten (en dus ook wat dagen van de week te werken). Daarnaast natuurlijk de streek verkennen, en misschien zelfs wat huizen bekijken. Wordt vervolgd, à suivre!