In het Nederlands is dit gewoon pasta met venkel en feta. Voor 2 personen
2 venkelknollen
150 gr linguine (pastasoort), spaghetti of (verse!) tagliatelle is ook prima
2 el olijfolie, plus wat extra om te besprenkelen
2 tenen knoflook, fijngehakt
mespunt gedroogde chilivlokken
versgemalen peper en zout
40 gr gemengde kruiden, fijngehakt (bv bladpeterselie, basilicum, kervel)
zakje rucola (75 gr)
4 el kleine zwarte olijven (uit Taggia)
100 g feta (de echte, van schapenkaas), of als je zoals ik in Frankrijk bent: Fromage nature (erg lekker, en brokkelt lekker)Snij de venkel doormidden en verwijder de harde kern. Snij of schaaf de venkel zo dun mogelijk. Kook de pasta beetgaar.
Verwarm intussen de olie in een ruime pan en bak kort de knoflook en chili. Voeg de venkel toe en laat 5-8 minuten meebakken.
Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af.
Meng pasta door de venkel, samen met de kruiden, rucola, olijven en de helft van de kaas.
Schep de pasta op voorverwarmde borden, verdeel de rest van de feta erover, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met versgemalen peper.
Bon appetit! Mjam, dit is een van mijn aller-aller- favorietste gerechten. Lekker en heel snel op tafel.