Magret de canard aux peches

magret de canard sauce pecheVoor 2 personen:
1 eendenborst, ca 350 gr
2 perziken
scheutje witte wijn
1 tl honing
1 tl roze peperkorrels
zout en peper
olie
wat boter
Schil de perziken. Snijd 1 perzik in plakjes. De andere perzik pureren met scheutje witte wijn en 1 tl honing. Snijd het vel van de eendenborst kruislings in met een scherp mes. Doe op beide zijden wat versgemalen peper.

Verhit in een koekenpan wat olie met wat boter. Leg de eendenborst erin, velkant onder. Bak ongeveer 7 minuten. Keer om en bak nog 2 minuten. Haal de eendenborst uit de pan en laat een paar minuten rusten in aluminium folie.

Ondertussen gooi je het bakvet weg (is heel veel geworden, door het vet in het vel dat is gesmolten), de pan hoef je niet schoon te maken (een beetje smaak van de eend in de saus kan geen kwaad). Doe de gepureerde perzik in diezelfde pan en leg de schijfjes perzik erin. Warm dit geheel op en breng op smaak met klein beetje zout en wat peper.

Snijd de eendenborst in plakjes en verdeel over 2 borden. Strooi er een klein beetje zout over, als je dat lekker vindt. Schep de perzikschijfjes naast de eendenborst en schep de saus over de eend. Garneer met de roze peperkorrels.

Bon appetit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *