Markt, wandelen, Tourtour, Abbaye, apero

Assiette du pecheurZal ik me nu gaan schamen, al 2 dagen geen blog? Ik krijg klachten, aj…. Ja, als reisleidster heb je een drukke bezigheid. Naast dat het enorm gezellig is, doen we natuurlijk een hoop met elkaar. Gisterenochtend het diepe in op de markt in Cotignac. Erg gezellig en lekker. Meteen de Franse sfeer goed te pakken, en blijven lunchen op het mooie plein. Dagschotel: ‘assiette du percheur’, bord van de visser. Heerlijk!
Met vol geladen mand en tassen terug naar Barjols, waar we prima siesta hebben gehouden. Op mijn deur hing een uitnodiging om woensdag (vanavond) een “apero” te komen drinken bij de onderbuurvrouw, Marie-Francoise. Erg aardig. Ze zou een aantal buren uitnodigen om met mij wat te drinken. Aardig!Gisterenmiddag nog een wandeling door Barjols gemaakt, en de mooie waterval laten zien. Eindelijk heb ik het klauterweggetje gevonden naar de waterval. Gaaf. Moe van het klimmen, trakteerden we ons in het dorp nog op een Oranginaaaaaa en wandelden we via de lage route terug naar huis.

Nieuwe jurk en kettingVandaag hadden we ons programma iets aangepast, we zouden eerst naar Vence en Nice gaan, maar omdat we daar ’s avonds wilden blijven eten, zou de ‘apero’ bij Marie-Francoise niet gaan lukken. Dus dat gaan we morgen doen. Vanochtend naar Tourtour gereden, a) omdat het een heel leuk dorp is om rond te slenteren, galeries te bekijken en te borrelen/eten, en b) omdat er voor mam slippers klaar stonden die ik nog moest kopen. Paola heeft zich bij Florence een erg mooi tshirt aangeschaft. Ik kon het niet laten om toch een mooie jurk van Sarah Pacini met bijzondere ketting te kopen. Maandag hadden we onze belastingteruggaaf gekregen, dus ik voelde me eventjes rijk.
Op het plein geluncht met een eenvoudige maar lekkere sandwich (saaanwiesj op zijn frans). Paola heeft in een van de galeries nog een mooie ketting en armband gekocht.

Na Tourtour zijn we naar de Abdij in Le Thoronet gereden, 2 architecten bij me, die willen dit hoogtepunt van romaanse architectuur natuurlijk wel aanschouwen. Ik zou ‘m al voor de derde keer gaan zien, dus ik heb naar een film over de abdij zitten kijken en een kinderboek gekocht over de ‘schat van de abdij’. Dat speelt zich in de Abdij af, en met wat plaatjes erbij was het goed te begrijpen.

Vervolgens toerden wij richten Cotignac, alwaar ik even ‘onze’ beeldhouwplek kon laten zien, in combinatie met een felictiatie voor Saskia (want die was jarig) en een omhelzing met Carmen, een van de cursisten die ik al meerdere keren heb ontmoet, en waar ik vorig jaar mooie tijden mee heb beleefd. Ook was het leuk Wolfgang (een Duitse cursist) weer te zien en Dany (een Française) herkende mij ook. Carmen en Dany zouden maar 1 week blijven, dus die zie ik niet meer volgende week. Leuk om ze toch even te zien.

Grot in huis Marie-FrancoiseAtelier van Marie-FrancoiseDe een na laatste trip van de dag ging naar huis, alwaar ik naar de ‘apero’ bij MF ben gegaan. Inge en Paola hielden een verlate siesta, hun Frans is niet zo best. Dus ben ik in mijn nieuwe jurk en met mijn beste Frans naar Marie-Francoise gegaan. Ze had 6 kennissen uit de buurt uitgenodigd. Bijna allemaal kunstenaars. We hebben een gezellig drankje en hapje met elkaar gedronken en gegeten. MF had een soort sangria gemaakt, heerlijk. Het recept krijg ik als het goed is en zal ik zeker op de blog plaatsen. Ik heb redelijk wat Frans kunnen praten, het blijft wel vermoeiend zeg! Ze waren allemaal erg geïnteresseerd en hebben allemaal aangeboden hun atelier te laten zien. Of dat er nog wat van gaat komen, weet ik niet, de uitnodiging is in ieder geval aardig. Erg gaaf in MF’s huis is dat zij een echte grot in de woonkamer heeft! De rotswand waar ons gebouw tegenaan is gebouwd, bevat een heel gangenstelsel waar vroeger water doorheen kon lopen voor het looien van de huiden. Die is bij haar dus in tact gebleven, alleen het water is er niet meer. Cool! Aan het eind leidde ze me nog even rond in haar atelier, al is de scheiding tussen woonruimte en atelier in haar huis bijna niet te onderscheiden.

Zo meteen gaan wij nog het dorp in omdat er een openluchtoptreden is van een Ierse band. Wat een dag… Bij voorbaat alvast mijn excuus als ik morgen niet meteen weer schrijf. A bientot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *