Nachtwerk

Uitzicht op de Mont Saint VictoireHet betere nachtwerk. Het is half 5 en een half uur geleden zijn mijn vrienden van de NLP cursus naar het vliegveld vertrokken. Hoe heeft Ryanair ooit kunnen bedenken om een vlucht om half 7 te laten vertrekken 🙁 Desalniettemin hebben we een erg gezellige avond en nacht gehad. De keuze was 4 uur slapen of gezellig doorkletsen. Het laatste is het geworden, met als gevolg dat ik nu klaarwakker ben. Ik ben benieuwd of ik de slaap zo kan vatten.Vandaag zijn we richting Aix-en-Provence getogen, deze keer zonder regen en met heel warm weer. Fiona en Yvonne hebben de ochtend in de stad doorgebracht en ik heb nog even gebruik gemaakt van Jan Dirk zijn wandel-hobby (met zijn tweeën wandelen is toch wel gezelliger dan alleen). We hebben vanuit Le Tholonet (deze keer met een l en niet met een r) een wandeling gemaakt aan het begin van de Mont Sainte Victoire: een berg die de schilder Cezanne meerdere malen heeft geschilderd. Op bovenstaande foto zie je de berg op de achtergrond. Wederom een mooie wandeling en heel anders dan gisteren. Het landschap verschilt daar weer enorm van het in Barjols. Grappig, terwijl het maar 70 km verderop ligt.

Na drie uur zat de tocht erop en zijn wij weer richting Aix gereden. In Aix de dames gebeld, die nog geen 100 meter bij ons vandaan bleken de zijn. Snel gevonden dus! De middag hebben we nog door Aix geslenterd en winkeltjes bekeken en rond 7 uur zijn we naar Barjols gereden. Aldaar in razend tempo een avondmaal in elkaar geflanst, heerlijk. Tja, en toen de vraag: gaan we nog slapen of niet. Yvonne heeft nog een paar uurtjes gepakt en Fiona, Jan Dirk en ik hebben nog lang door zitten bomen over “dingen die er toe doen”.

Wat een ongelofelijk fijne mensen zijn dat! We kennen elkaar nog geen jaar, en hebben zo’n  klik met elkaar! Fantastisch om in zo’n korte tijd zo’n diepgaande vriendschap op te bouwen. De tijd met hen was geweldig en is veel te snel voorbij gegaan. Er is een tijd van komen en gaan…. helaas! Nu weer een week alleen in Barjols, dat zal wel weer even wennen zijn! Nu toch maar mijn bedje opzoeken om nog een paar uur te slapen. Morgen naar de markt in Cotignac en ’s middags weer thuis zijn om de loodgieter binnen te laten. Ik blijk lekkage bij de douche te hebben, het plafond van de onderbuurvrouw bleek zondag helemaal nat te zijn. Wat een pech! Gelukkig heb ik nog de buitendouche, die met deze warme temperaturen veelvuldig is gebruikt. Welterusten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *