Op bezoek bij een oude bekende

Plan de la Tour, op bezoek bij JuJuZondag hebben Alberte, Jaap en ik een lekker dagje Barjols gedaan. Markt bezocht en inkopen gedaan, terrasje gepakt, wandeling gemaakt en lekker gegeten. Vandaag hebben we de auto gepakt en zijn via de Abdij van Le Thoronet (waar ik al eerder over had geschreven) naar Plan de la Tour gereden. Jaap is in zijn jeugd jaren lang naar een huisje op vakantie geweest net buiten dat plaatsje. De eigenaresse van het huis is Juju is een Belgische dame. Jaap wilde heel graag die plek uit zijn jeugd aan Alberte laten zien. Omdat het ongeveer 70 km bij Barjols vandaan is, was het een makkie om daar naartoe te rijden.Uitzicht vanuit het huisje van Plan de la TourHet huisje hadden we vrij snel gevonden, maar ja, zou er iemand zijn? Wat aarzelend liepen we de oprit op (het huisje lag boven de weg) en we zagen auto’s staan. Daarom is Jaap vooruit gelopen om te kijken wie er bij het huisje waren, en of wij even rond mochten kijken. Zowaar bleek de oude eigenaresse er met haar man te zijn. Nadat Jaap zich had voorgesteld, kon ze zich Jaap nog goed herinneren. We werden meteen uitgenodigd voor een glaasje wijn en zij hebben even lekker bij zitten praten. Alberte zei heel pakkend: ik heb het idee dat hier weer even een heel klein Jaapje rondloopt! Wat een herinneringen kwamen er bij hem boven. Ook Juju kon hen nog goed voor zich halen, na 25 jaar, en wist zelfs nog dat Jaap sr een sleutel van het huis heeft. Er is volop verteld over de familie, hoe het met Jaap sr, Jeanine (ouders) en Heleen (zus) is.
Nadat we er een half uurtje hebben gezeten en foto’s hebben gemaakt, wilden we bij de overbuurvrouw (een boerinnetje) honing gaan kopen, maar helaas was zij niet thuis. Een mooie dag!

Vervolgens binnendoor naar huis gereden en nu is Alberte een courgettesoep aan het maken, en Jaap een Tarte Tatin. Lekker! De recepten volgen nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *