Pelgrim Jim, post en andere zaterdag-bezigheden.

Pelgrim JimVandaag een rustige zaterdag. Jim zou vandaag arriveren, al fietsend vanuit Rome. Wat een bikkel. Nee, hij is vandaag niet vanuit Rome helemaal gekomen, hij was 50 km bij ons vandaan. We wisten gisteren dus al dat hij er bijtijds zou zijn. Gisteren had ik hem gesmst, of hij qua eten heel erg trek in iets had. Na 4 weken fietsen en leven in hotels, kan ik me zo voorstellen dat je alle pasta’s en pizza’s helemaal zat bent. Heel grappig sms-te hij terug dat hij heel graag soep zou willen eten. En omdat hij rond de lunch zou arriveren, heb ik een Soupe au pistou gemaakt. Dat is een Franse groentesoep. Pistou is de Franse variant van Pesto, maar dan zonder pijnboompitjes. Vanochtend lekker op de markt inkopen gedaan (er blijkt in eens op zaterdag een klein marktje te zijn op een ander plein in het dorp).

Vanochtend ook nog even bij de onderbuurvrouw langs geweest om de sleutel van de brievenbus te vragen. Bleek ik al 2 kaarten te hebben gehad. Wat leuk. Het is fijn als mensen aan je denken!

Inderdaad, rond half een arriveerde Jim. Lekker bruin, want alle dagen heeft hij goed weer gehad, en dat 4 weken lang! Erg dankbaar viel hij op de soep “aan”, het smaakte hem buitengewoon goed. Hij heeft al veel verteld over zijn tocht, en hoe hij dat allemaal onderweg regelt en doet. Hij had de pech dat bij een val hij zijn portemonnee is kwijtgeraakt, met paspoort, bankpasje en geld. En toen was hij nog niet in Rome. Wonder boven wonder zijn zijn papieren gevonden, en naar zijn zoon in Nederland gestuurd. Die heeft ze weer bij mijn ouders gebracht, die de papieren vervolgens mee hebben genomen naar Barjols. Hiervandaan kan hij dus weer met papieren en geld op pad. Lijkt me een fijn gevoel. Hij houdt ook een blog bij (althans een vriend van hem doet dat, en zet de sms-jes en e-mails van Jim op de blog, zie hier de blog)

Vanavond een lekkere kipstoofpot gemaakt, een beetje Marokkaans getint, met venkel en pruimen. Voor het eerst gehad dat ik vergat een foto van het gerecht te maken, daardoor alleen de afgekloven botjes op de foto. Wat een mop! Nu nog een gezellige avond, morgen lekker wandelen.

2 reacties

 1. Hallo Marjolein,
  We volgen je belevenissen al een tijdje en vinden dat we maar eens wat
  van ons moeten laten horen.
  Fijn dat je het naar je zin hebt; ook wel logisch met zoveel vrienden,
  bekenden en ouders, die op bezoek of langs komen. En dan, naar we begrijpen,ook nog mooi weer op de koop toe.
  Dat nodigt uit tot wandelingen (excursies?) en relaxen.
  De eerste weken zijn dus positief ervaren, blijkt uit je relaas.
  Houwen zo! We blijven je volgen!!
  Groetjes van Ma & Pa uit de “Appelgaard”

 2. Lieve Marjolein, Ik had even niet in de gaten dat je ons al zoveel had bericht,maar vrijdag j.l. maakte Monique mij er op attent, dus ben ik haastig je website gaan opzoeken en geweldig toch, ik ben wel een beetje jaloers op je hoor. Maar ik heb in mijn tijd heel veel al van Frankrijk gezien en ook zoals jij genoten van alles. Leuke tochtjes maak je en bovenal je geniet echt. Ik ben benieuwd naar je verslagje over het bezoek van Jim. als ik alles wat jullie beiden mailen echt in mij op moet nemen ben ik wel even bezig. Veel van wat je schrijft herken ik ook en ook ik heb de Gorges Verdon met mijn gezin gedaan en aan het eind ervan gekampeerd op een camping. Het is er heerlijk wandelen,maar zoals je schrijft met hoogzomer moet je uitkijken voor alle auto’s. Het regent hier eindelijk en de boeren zullen blij zijn. Het zal wel weer opklaren. Tja wat de liefde betreft daar zal ik mij niet te veel over uitlaten, vanavond zal ik in ieder geval naar Marion gaan bellen die bij haar broer verblijft ( zit nu nog in het vliegtuig.) Haar broer heeft op de Peleponesos een berg gekocht en daar bovenop een caravan gezet,ook niet te versmaden.Marion gaat in augustus naar les Hirondelles ( Noord Franrijk ) voor een zang workshop, of ik meega hangt er van af. Je begrijpt wat ik bedoel. Nu Marjolein, geniet maar en kijk maar vast uit naar een eigen huis voor jullie daar in de buurt.
  a bientot Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *