Promesse de vente et Puech Pointu

Wat gaat een tweede helft van tijd toch altijd veel sneller dan de eerste helft! Nog maar twee weken in Frankrijk, dan is ons vier maanden avontuur ten einde en gaat een nog veel groter avontuur beginnen! We merken wel een beetje dat het aftellen is begonnen.

Soms komt mijn blog sneller dan Bart foto’s heeft bewerkt, vandaar nog een paar fotos van onze wandeltocht afgelopen zondag op de Luquette, ten noorden van St Hippo. Weer een prachtig panorama en een nogal kleurrijke foto van mij tijdens de wandeltocht met aangewezen de twee bergtoppen waar we naar op weg waren.

Wat hebben we afgelopen week allemaal gedaan? Nou, een groot deel stond in het teken van het concept van de Promesse de Vente
te lezen (het voorlopige koopcontract) van het huis in St Hippo. 38 pagina’s Franse juridische taal. Gelukkig hebben we Deepl.com ontdekt, een vertaalsite die veel beter is dan bijvoorbeeld Google Translate. Deepl pakt meer grammatica. Dus al met al met wat vertaalhulp hebben we gelezen dat er geen rare dingen in het contract staan. We kunnen dus aanstaande donderdag naar de notaris! Ondertussen is Bart lekker met Affinity Photo aan de slag
en plakt allerlei foto’s aan elkaar, zie hieronder een foto van ons toekomstige huis.

Ook meegemaakt en gratis advies: druppel geen Sterilon in je ogen!
Af en toe doe ik oogdruppels in m’n ogen (gewoon aanvulling traanvocht), omdat ik soms hele droge ogen heb. Dinsdag vergiste
ik me in het flesje en pakte per ongeluk de Sterilon, auwwwwwww.
Met heel veel water uitspoelen werd het al een stuk beter en gelukkig niets beschadigd of zo. Was wel even benieuwd de volgende ochtend toen ik mijn ogen open deed, niets aan de hand. Pfiew, gelukkig. Bart was ook nog een van de avonden ineens helemaal niet lekker, geen trek, misselijk, rommelende buik en vroeg naar bed. Volgende ochtend was het als sneeuw voor de zon verdwenen, hoera.

Vrijdag heeft Bart een fietstocht gemaakt op de elektrische mountainbike van Walter, gewoon om eens te kijken of het lukt om
de berg op te komen (qua astma en elektrische ondersteuning).
Nou dat ging prima! Beetje oefenen met versnellingen en hoge of lage ondersteuning, en Bart kwam helemaal blij en toch ook een beetje moe weer terug. Dus als wij hier gaan wonen, zullen er zeker elektrische fietsen komen! Of die net zo duur zullen zijn als die ATB van Walter, dat weten we nog niet… het is in ieder geval fijn te weten dat dit voor Bart goed werkt (en dus voor mij ook vast 😉 ).

Zaterdagochtend hebben we een autoritje de bergen in gemaakt, door het dal van de Vidourle (een van de rivieren die door St Hippo komt) en terug via de bergen met Colognac en Monoblet.
Het zijn altijd weer prachtige tochten met prachtige uitzichten en vergezichten (zie foto boven, herkennen jullie de berg de Marianne al, die met de hanenkam?). Zaterdag was het best warm (ca 28 graden) waardoor we wat later in de middag op een oost helling (met schaduw) zijn gaan wandelen:

Vanaf ons huis in Ganges/Cazilhac (zie het rode aanwijzertje op de kaart) de roze stippelweg via Brancas naar Puech Pointu, naar het zuiden en vervolgens naar het oosten Cazilhac weer in en terug naar huis. Heerlijk tussen de boompjes doorgelopen. En ook een keer een nieuwe app uitgeprobeerd waar de topografische gegevens zichtbaar zijn en die GPS heeft. Bart heeft weer prachtige uitzichten gefotografeerd.

Zondag, eerste paasdag, hebben we ’s ochtends een pottenbakkers-markt in Le Vigan bezocht. Was leuk om te zien, we vonden alleen alles wat Valérie maakt mooier, dus niets gekocht. Een beetje door het stadje geslenterd en leuke straatjes gezien, zie hieronder.
Op de terugweg weer een groen weggetje binnendoor naar huis gereden via Roquedur Haut en Roquedur Bas. Wederom een prachtig bergweggetje.

Ondertussen kregen we ook bericht uit Leiden dat de Da Costastraat afgelopen week verfraaid is met vele geveltuintjes! Een initiatief van de buurtvereniging leverde ruim twintig nieuwe geveltuintjes en boomspiegels op. We zijn benieuwd in wat voor groene oase we terecht komen als we de straat inrijden! Morgen vertrekken we voor een paar dagen naar St Hippo en Arles, even ‘vakantie’. Er is in Maison du Pont Vieux een hele grote yoga stage met circa 20 mensen, dus enorm volle bak in huis. Wij piepen er dus even tussenuit. Á bientôt!