Puech de Mar

Gisteren, zaterdag, bleek een heerlijke dag te zijn. Het was al voorspeld dat zaterdag oke zou zijn en zondag en maandag veel regen. Maar dat het warm zou worden… dat hadden we niet helemaal verwacht. Bart had een leuk plan bedacht: rondom St Hippo liggen allerlei bergen (gisteren noemde ik er al een paar: de Marianne (537 m hoog), de Cengle (424 m hoog), die liggen aan de noord-west kant van St Hippo. Ten zuiden ervan ligt de Puech de Mar, 356 m hoog. Bart ontdekte dat net ten zuiden van die berg “Vieux St-Hippolyte” ligt en dat daar resten van een oud fort zouden moeten liggen.
Die wilden we gaan bezoeken.

De topografische kaart hierboven laat mooi zien hoe de bergen om
St Hippo heen liggen. Ook zie je goed hoe de rode doorgaande weg langs het oude dorp gaat en er gelukkig niet doorheen. We startten met wandelen bij de rotonde en de oranje weg (rechts in het midden op de kaart). We liepen de paars gestippelde weg richting het zuiden via Faubourg de l’Eglise, daarna richting het westen: le Chêne, Beauregard, Roquefourade.

Het was een beetje bewolkt, en de zon kwam er steeds meer doorheen, dus steeds meer laagjes kleren gingen uit. Vanuit Roquefourade naar het noorden over een pas tussen twee bergen door. We kregen steeds mooier uitzicht aan de andere kant van de berg cadeau. Op de foto rechts zie je net de Marianne in beeld komen, links, die berg met die ‘kartelrand’ of ‘hanenkam’.

Daar kwamen we bij Vieux St-Hippolyte: inderdaad met resten van wat een oud fort geweest zou moeten zijn.

Prachtig uitzicht naar twee kanten van de berg, precies waar je een fort zou plaatsen! Je kreeg daar helemaal het idee dat je op de top van de wereld zat (en dus in de verte het huidige St Hippo te zien).

Aan de andere kant van de berg naar beneden was zon-technisch gezien heel prettig. Daar was ook meer begroeiing, dus we liepen heerlijk naar beneden, en overal tussen de bomen door geweldig uitzicht. We hebben niet het paarse stippelpad gevolgd, maar zijn over de top van de berg gelopen. Aan de oostkant naar beneden richting La Croix Haute. We waren net een paar steenbokken: flink klauteren en voorzichtig naar beneden over de keienpaadjes.

Bart heeft nog een prachtig panorama gemaakt van het dorp:

Nou daar wil ik wel wonen 🙂