Cigognes & neige

De tekening hierboven zag ik op FB, het is een tekening van St Hippo van Clarence Paule Rigollot, leuk hoor, zo met la Marianne (zo heet de berg met de ‘kartelrand’) en le Cengle (de berg met het verticale stuk). Ons nieuwe huis heeft uitzicht op le Cengle.

Allereerst waren er afgelopen week 182 cigognes (ooievaars) neergestreken in een weiland bij St Hippo! Zoveel hadden ze er nog nooit bij elkaar gezien, en ook gadegeslagen door la Marianne.
Toch wel een bijzonder gezicht, in NL zien we er vaak maar één of twee bij elkaar.

Ondertussen hier 45 km verderop: 1,5 meter sneeuw op de Mont Aigoual. 45 km! dat is een klein uurtje rijden 🙂 De ski’s moeten dus ook zeker mee verhuizen.

Afgelopen weekend zijn Valérie en Walter ook weer teruggekeerd van hun lange vakantie op Panteleria. Ook zij hebben een huis gekocht (daar op het eiland), dus we hebben heerlijk foto’s met elkaar zitten kijken van onze nieuwe huizen. Grappig hoe vier levens zo parallel aan elkaar lopen. Ook is in de chambre d’hôtes weer in gebruik, dus we wonen nu met meer mensen op onze verdieping. Momenteel is er een yoga stage van vijf dagen. Dus weer meer levendigheid in het huis, gezellig hoor. Wel natuurlijk veel Frans luisteren en praten, soms nog moeilijk, en soms gaat het best prima.

Afgelopen week ook een makelaar gekozen om de Da Costastraat te gaan verkopen, contact gezocht met een vertaalster Frans om allerlei documenten van ons te laten vertalen (heeft de notaris hier nodig). Een hoop geregel, dat hoort erbij.

Dit weekend maken we ons op voor een tweede Épisode Cévenol. Komende zondag en maandag gaat het weer lang regenen, we zijn benieuwd of het water dan weer zo gaat stijgen in de Hérault, maar het schijnt zuid-westelijker erger te worden dan hier.

Bart vond nog een leuk artikel over het dorp (en de straat!) waar we naartoe gaan verhuizen. Er staat geschreven:

Het dorp heeft veel huizen uit de 17e-18e eeuw. We hielden vooral van de Rue de l’Amiral Sap, met de oude gebouwen en veel originele deuropeningen, met pittoreske houten deuren en smeedijzeren hekken. We waren uitgenodigd in een van de woningen voor een korte blik op de hoge centrale ruimte met stenen wenteltrappen en smeedijzeren leuningen.”

Leuk toch als je dat over je toekomstige straat leest? Als je het wilt lezen, hier is de link. Hierboven een paar foto’s die bij dat artikel staan van onze toekomstige straat.

Morgen volgt weer een blog, want we hebben daarnet een super leuke en pittige wandeling gemaakt met veel mooie foto’s.