Snelle pruimentaart

Afgelopen weekend werd ik overladen met een hoeveelheid fruit en groenten, dat een weeshuis mee kan eten. Ik ben dus allerlei recepten gaan maken met snijbiet, tomaten, aalbessen en aardbeien, en deze keer: pruimen. Ik heb deze snelle taart gemaakt, omdat ik alle ingrediënten in huis had.

pruimentaartDeeg:
125 g boter + wat boter voor de vorm –
150 g suiker –
1 zakje vanillesuiker –
3 eieren –
1 theelepeltje gemalen kaneel –
200 g bloem + wat voor de vorm –
50 g maïzena –
2 tl bakpoeder ( je kunt ook zelfrijzend bakmeel gebruiken dan geen bakpoeder)-
150 gram kwark –
mespunt zout –

500 g pruimen (je kan ‘m ook met 4-5 appels maken)

pruimentaart ongeschildHulpmiddelen:  Mixer of keukenmachine, kom om te mixen, springvorm van plm. 24 cm.

Voorbereiding:  Oven voorverwarmen op 200 graden. Springvorm met boter invetten en met wat bloem of paneermeel bestrooien. Pruimen in tweeën snijden en pit verwijderen. Of appels schillen, klokhuis verwijderen en in vieren snijden.

Bereidingswijze:  Ingrediënten voor het deeg in een kom door elkaar mixen. Deeg in de vorm doen. Halve pruimen of appels over het deeg verdelen. Plm. 45 – 50 minuten bakken net onder het midden in de oven tot de taart mooi goudbruin is.

Serveertips:  Bestrooi de taart met wat poedersuiker en geef er slagroom bij.

PS: ik had de pruimen geschild, omdat de schilletjes niet meer zo mooi waren, vandaar dag ik de andere foto (met schil) er ook even bij heb geplaatst, die is mooi van kleur. Ik kan me bij deze taart zo voorstellen dat je hem ook met abrikozen, vijgen of kersen kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *