St. Paul, Nice en Aix

Fondation__MaeghtDonderdag zijn Inge, Paola en ik ’s ochtends vertrokken naar het plaatsje St Paul, iets boven Nice om de Fondation Maeght te bezoeken. Een prachtig museum op een schilderachtige plek, met mooie moderne kunst. Architectonisch gezien kwamen de twee dames (beiden architect) niets tekort. Het museum en de bijbehorende tuin is erg mooi ingericht, je kijkt je ogen uit. Erg leuk om gezien te hebben. Er was een net nieuwe tentoonstelling van de kunstenaar Chillada, nooit van gehoord, erg mooi om te zien. Zijn werk was bijna architecturaal, weer een mooie link met onze opleidingen. Natuurlijk weer een uur in de winkel van het museum gehangen, daar verkopen ze altijd zulke leuke dingen. Ook nog toevallig: loop ik er Dany tegen het lijf, een van de mede-cursisten van de beeldhouwcursus. De dag ervoor had ik haar bij Saskia en Olivier nog gezien. Na het bezoek in St. Paul zijn we naar Nice gereden, waar we de stad wederom onveilig hebben gemaakt op de fiets. Zoals verwacht: een succes. Heerlijk rond geslenterd, naar het stadspark hoog boven de stad geklommen, het kerkhof daarboven bekeken (wat een prots en praal). De dames nog getrakteerd op een ‘socca’, de Nicoise kikkererwtenpannenkoek. Grande AioliHeerlijk bij een aperitiefje! Aan het begin van de avond bijtijds aan het diner gegaan, we moesten nog terug fietsen naar de parkeerplek (6 km verderop) en naar Barjols rijden. Aan zee eet je natuurlijk vis: Inge durfde het aan om spaghetti met zeefruit te eten en Paola en ik zijn aan de Grande Aioli gegaan, zie foto: een enorme berg groenten, met gepocheerde kabeljauw, garnalen, mosselen, ei, aardappel en een enorme bak aioli: de knoflooksaus. Heerlijk.
Vervolgens terug gefietst naar de auto, nog flink gedoe gehad met het inleveren van de fiets van Inge, maar het lijkt met een sisser te zijn afgelopen. Om middernacht waren we thuis, moe maar voldaan. We hebben toch heerlijk geslapen!

Vanochtend rustig aan gedaan, lekker ontbeten en op ons gemak naar Aix-en-Provence gereden. Ook zo’n heerlijke stad. De dames vonden het ook geweldig. Paola en Inge hebben nog wat leuke dingen gekocht en ja, ook ik kon het niet laten. Vorige week was ik nog in Aix, blijkt nu ineens de uitverkoop te zijn begonnen: bijna overal 50% van de prijs. Hangt er toch ergens een onwijs gaaf leren jasje (voor de NLP-ers: nee niet die blauwe die we de week ervoor hadden gezien..). Super mooi model en alleen nog in mijn maat. En de prijs, die viel reuze mee. Het is trouwens wel enorm warm, om bij ruim 30 graden een leren jasje te passen…. pffff, ik was blij dat ik ‘m weer uit kon doen. Aix is een heerlijke stad om rond te slenteren en van terrasje naar terrasje te huppelen. Heerlijke salades als lunch. We genoten.

Vervolgens naar Barjols getogen, alwaar we een Tian de Legumes hebben gemaakt. Na het eten lekker onze voetjes rust gegeven: op de badrand omhoog. Bedacht ik me ineens dat ik nog een rustgevende voetscrub van Rituals had gekregen: die ook maar even gebruikt met als gevolg heerlijk frisse opgeknapte voetjes voor de 3 dames. Nu zo weer slapen, want morgen gaan ze al weer naar huis en ze willen toch nog even graag naar de Cite Radieuse / Unite d’habitation van Le Corbusier in Marseille bekijken. Dus ’s ochtends naar Marseille, en vervolgens zorgen dat we om 2 uur op het TGV station staan om de trein niet te missen. Wederom gaan we dus de wekker zetten: wat een strafkamp 🙂
Mijn voornemen voor zondag: geen wekker, siësta en helemaal niets (op het welkomstdiner van de beeldhouwcursus na dan….).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *