Als internet het niet doet….. :-(

Uitzicht op CorrensAls internet het niet doet…. dan is Barjols best een heel klein plaatsje. Vorige week had ik al een dag een “breakdown”, helaas sinds zaterdagmiddag weer de boel plat. Jakkes, dan ben je toch wel erg alleen, zo hier in dit gehucht. Gelukkig werd ik vanochtend om half zes verblijd met het nieuws dat het weer werkte. Hoe kan dat, zullen jullie je afvragen? Nou, gisteren had Bart me een What’s-app-je gestuurd (voor de leken onder ons: dat is een sms-je via internet  verstuurd), die gisteren natuurlijk niet aan is gekomen. Om half zes vanochtend ging mijn telefoon tekeer, waarbij ik dacht, he, dat is geen sms. Hoera, internet doet het weer. Meteen maar even gaan checken, en ja hoor, hij was er weer. Zo sta je een stuk blijer op aan het begin van de dag.Zaterdag heb ik een wandeling in het plaatsje Correns gemaakt, vlak bij Barjols. Dit dorp is het eerste volledig biologische dorp van Frankrijk (althans, dat zegt de burgemeester). Jaren geleden heb ik hier een week gelogeerd, toen er bij Saskia geen plek was om te logeren. Een vriendin van haar heeft in Correns een B&B, dus dat ging prima. De wandeling was maar 7 km, dus niet erg lang. Ik wandelde het redelijk snel af, en in Correns aangekomen dacht ik, we doen gewoon nog de andere erbij, van 4 km. Het was warm, dus bij aankomst in het dorp heb ik een heerlijke orangina gedronken op het terras tegenover de B&B. Gek, ik drink nooit prik, behalve orangina. Nou ja, het zal wel. Na deze versterking nog de laatste lus van 2 km van de wandeling gedaan, met prachtig uitzicht op het dorp. ’s avonds weer eens taart gebakken, deze keer met geitenkaas en gerookte kip.

klaprozen onderwegDie middag heb ik nog een paar e-mailtjes met Esther kunnen uitwisselen, daarna viel de boel uit. Esther komt dinsdag, dus de laatste fintuning was nog even nodig. ’s Avonds nog een franse crimi gekeken. Ik heb gevonden hoe de franse ondertiteling werkt, en dat is best handig kijken. Woordenboek erbij om de belangrijkste woorden die ik niet kende op te zoeken. Was best een vermakelijke avond.

Zondagochtend naar de markt geweest (vaste prik) en de koelkast gevuld. Echt bijzonder, hoe levendig het dorp is, zo op zondagochtend. Werkelijk iedere winkel is open en als iedereen inkopen heeft gedaan, dan is er koffie op het terras. En daar kan je dus rustig iets bij opeten wat je net hebt gekocht. Is hier helemaal geen probleem. Na de markt weer gekeken of internet inmiddels werkte, nee, helaas. Een paar keer heb ik bij de buurvrouw aangeklopt, of zij ook problemen had. Helaas was ze telkens niet thuis. Ik werd er behoorlijk sacherijnig van, ik wilde nog veel dingen opzoeken voor de komst van Esther. En natuurlijk blog bijwerken. Zo in 2 dagen loop je toch behoorlijk achter, voor je gevoel. Ik hoop dat het niet al te vaak voor komt. ’s Avonds de daube d’aubergines gemaakt en lekker met een gebakken kippenpoot van de markt opgepeuzeld.

Vandaag nog wat huishoudelijke taken: wasje, stofzuigen enzovoort. Verder ga ik Esther verrassen met een picknick in Nice, waar we vanaf het vliegveld naartoe gaan fietsen. Tip van pap en mam: fietsen voor weinig in Nice met de Velo bleu, en zo vanaf het vliegveld. Dat lijkt me wel wat! Dus vandaag nog een paar gerechten gemaakt die ik in kleine pakjes mee kan nemen. Onder andere de taboulet, super simpel en onwijs lekker, je proeft de zomer. Vanmiddag ga ik nog een courgette salade maken. Doe moet ik uit het hoofd doen, want ik ben het recept vergeten mee te nemen. Die volgt dus straks met foto erbij (als ik m niet vergeet!).

Nu maar hopen dat de vulkaan op IJsland geen roet in het eten gooit, Esther komt vanuit Denemarken vliegen. Ik duim dat het goed gaat en kijk uit naar morgen. Na een week alleen is het best fijn weer bezoek te krijgen. Ik kan in mijn eentje nog niet helemaal mijn draai vinden. Gelukkig heb ik best veel contact met Bart, die ook heel lief even belt, als je baalt van een niet werkende internetverbinding 🙂

2 reacties

  1. He buurvrouw, sorry late reactie, maar ben je echt niet nu al vergeten hoor!!!!!!!!! Maar moeders ligt weer in ziekenhuis en jord had een “beetje” druk programma.

    Vanaf nu ga ik je goed volgen hoor, zag ook heerlijke recepten

    Alles goed daar.

    groetjes ivon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *