Bezoek uit Denemarken!

esther

Afgelopen dinsdag heb ik Esther op het vliegveld van Nice opgehaald. Ik was bang dat die stomme aswolk roet in het eten zou gaan gooien, maar nee. Weliswaar met wat vertraging, kwam ze begin van de middag aan in Nice. Op aanraden van mam, en nadat ik het al in een boekje had gelezen, hebben we haar bagage in de auto gedumpt en op het vliegveld een fiets gehuurd en zo in 25 minuten langs de boulevard Nice in gefietst. Geniaal! Ik had een picknickmand meegenomen om in een groot park te eten, waar je mooi uitzicht had op de haven als op het oude centrum van Nice. Inderdaad erg mooie plek, wel veel klimmen, het lag behoorlijk hoog. Het was een heerlijk relax momentje: languit in het park, lekker eten, even bijkomen van de reis.Vervolgens afgedaald naar het oude centrum, lekker rondgelopen: wat een mooie stad! Op aanraden bij een specifieke ijsboer een ijsje gegeten: jeetje wat een keus! Esther vond het heerlijk weer eens rond te slenteren in de stad. Als je kleine kinderen hebt, komt dat er nagenoeg nooit meer van. Dus menig shopje van binnen bekeken en inderdaad veel leuke dingen gezien. Uit eindelijk rond half 8 naar het vliegveld terug gefietst, en aan de autorit naar Barjols begonnen. Om half 10 waren we thuis en hebben we een lekkere fles bubbels opengetrokken. Ook hebben we voor het eerst de terrasverlichting uitgeprobeerd: heel gaaf, had ik veel eerder moeten doen. Ondanks dat we beiden erg moe waren, pas om half 1 naar bed gegaan.

De volgende ochtend was het bij Esther erg stil. Dus ik ben naar de bakker geslopen om brood te halen en heb ontbijttafel klaar gezet. De jongedame werd pas om 11 uur wakker. Dat is een luxe waar ze lang niet van heeft kunnen genieten (zeker niet als er al een paar jaar 2 zeer gezellige knulletjes om half 7 aan je bed staan). Heerlijk dat ze er zo van kon genieten. Het ontbijt werd dus bijna een brunch en daarna zijn we lekker gaan wandelen. De wandeling in Barjols die ik al een keer eerder had gedaan, maar nu andersom. Dan zie je weer totaal andere dingen! Rond 6 uur waren we terug in Barjols en hebben heerlijk op een terrasje van een groot glas Pastis gedronken: 2 euro per stuk, waar heb je dat nog?

’s Avonds de rest van de daube d’aubergine gegeten met pasta en wat kip. Na een dag of wat is het nog lekkerder geworden. Esther is lekker met allemaal dames-dingetjes bezig: nagels gelakt enzo. Haha, grappig om te zien dat je daar zo van kan genieten. Met een vest aan kunnen we nu tot s avonds laat op het terras zitten. Erg gezellig!

Ons motto van de dag: “Het feit dat je leeft is je grootste prestatie”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *