GASTBLOG: Vakantiegevoel in Barjols

Wandeling naar PontevesWat een luxe, Marjolein als gastvrouw, reisgids, kok en gesprekspartner: kortom een ongelooflijk fantastisch vakantiemaatje. Voor de tweede dag in Barjols heeft Marjolein grootste plannen. We gaan drie kleine dorpjes bezoeken en een uitkijktoren beklimmen. Nadat een goede bestudering van de route, enig overleg en een paar kopjes koffie verder besluiten we de route om te draaien en met Tourtour te starten. Wat uiteindelijk een geniaal idee was, zeker wie mij beter kent.Met de ‘BellaMachina’ rijden we zigzag op Tourtour aan. Behalve dat dit plaatsje erg authentiek is, smalle straatjes, pleintje en platanen, wordt in de reisgids ook geroemd over een kleding boutique. Je raadt het al, twee dames zonder man en kind, wij gingen eerst op zoek naar de boutique. Na twintig paar schoenen te hebben gepast, alle rekken op korte broeken gescreend, rekenen we bescheiden twee producten af. Volledig uitgeput storten we neer op het terras voor een heerlijk broodje. Enigszins bekomen van de pas drift dwalen we wat door Tourtour. Aangezien de kooplust nog niet helemaal is bevredigd, eindigen we wederom in die beroemde boutique. Deze keer met een Nederlandse dame, Brigitte. Vervolgens werden door mij een groot gedeelte van de collectie die we nog niet hadden gepast aan mijn pasdrang onderworpen. Met lol, heftige discussie, moeilijke beslissingen en lege bankrekening verlaten we uiteindelijk pas aan het einde van de middag Tourtour. Op aanraden van Brigitte op weg naar een restaurant op het plein achter de kerk in Aups. Heerlijk gegeten en gedronken. In de schemering rijden we terug naar Barjols, vermoeid, maar zeeeeeer voldaan.

Je begrijpt dat we de derde dag wat rustiger aan hebben gedaan. Na boodschappen en een heerlijke lunch met verse tonijnsalade en Franse kaasjes, vertrekken we om 15:00 voor een wandeling in de achtertuin van Barjols. Na een forse klim en watervallen (zie foto),  verademen wij ons aan een prachtig uitzicht. Vol goede moed vervolgen wij de wandeling naar Pontevés door weiland en bos. Een Orangina op het plein in Pontevés geeft ons genoeg energie om verder te wandelen. Dit gedeelte van de wandeling was iets avontuurlijker aangezien de bewegwijzering (kleuren streepjes op bomen en palen) van de wandeling niet helemaal overeen kwam met wat wij zagen op de kaart. Na mooie vergezichten en dicht begroeide bospaadjes zijn wij om half acht thuis. Terwijl Marjolein het eten in elkaar flanst (venkelrisotto met zalm), probeer ik de nieuwe kraan (afgelopen week vervangen door loodgieter Luis) van de buitendouche uit. Wat een ervaring. En toen was het tijd voor een heerlijk diner. Je begrijpt dit was weer een mooie dag in Barjols.

Gastblogger Esther Veenman-Jensen is deze week vakantieganger in Barjols. Esther en Marjolein kennen elkaar nu zo’n 16 jaar, de vriendschap is ontstaan tijdens een fantastische vakantie in Spanje. Inmiddels woont Esther met haar man en kinderen in Denemarken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *