Hirondelles sont revenues

De drukke week in Nederland hebben we achter ons gelaten. Maandag nog een beetje gewerkt, de bus ingepakt en het huis zo netjes mogelijk achtergelaten voor onze tijdelijke huurders Ângela en Teresa achter gelaten. Na het avondeten zijn we rond 19 uur vertrokken om weer een nacht door te rijden naar St Hippo. Het is pittig, zo’n nacht doorrijden, maar het weegt erg op tegen de rust op de weg. De rit ging erg vlot en we waren rond half 10 ’s ochtends thuis. Meteen de bus uitgeladen waardoor de entreehal weer lekker was gevuld. CV ketel hoger gezet, want ook hier is het ’s nachts inmiddels rond het vriespunt. Croissantje gehaald + gegeten en daarna even lekker bijslapen.

Eind van de middag ben ik even langsgelopen bij de Franse Marie-Claire (die een aantal jaar in NL heeft gewoond). Ze had ons gesmeekt om ‘maatjes’ (haring) mee te nemen uit NL, dat was ongeveer het enige wat ze écht miste uit NL. Dus als versgebakken inwoners van St Hippo, stellen we onze medemens niet teleur. Marie-Claire vond het heerlijk dat we wat harinkjes voor haar hadden meegenomen. Ik kreeg een mailtje met “heel lekker” terug. Lief toch?

Ondertussen alle verhuisdozen op zijn plek zetten en leegruimen waar dat mogelijk was. Ook woensdag en donderdag weer gewoon gewerkt, met heerlijke ochtendwandelingetjes met mooie zonsopkomsten (zie foto boven). We genoten weer van wandelen in de zon en de blauwe luchten, en we zagen zelfs al vele zwaluwen (hirondelles) vliegen! Misschien is het normaal voor hier, wij vonden het best vroeg. Ook zien we heel veel roodborstjes, heel gezellig hippend op de grond.

Vrijdag natuurlijk weer het gebruikelijke markt bezoek. Verrassing: …. er was geen markt op het Plan (ons dorps-platanenplein). Had ik wat gemist? Blijkbaar! Ik liep naar de bakker om brood te kopen (die zit aan het plein) en vroeg wat er met de markt was gebeurd. Blijkt dat die voor een half jaar verhuisd is naar een ander plein, omdat ze aan het Plan gaan werken. Er worden helaas een aantal platanen omgehakt en het wordt heringericht. Onder groot protest van de Cigaloises, maar helaas gaat het door. Dus iets verder lopen naar de markt, en daar ook weer zoeken waar je favoriete kraampjes staan. Dat leverde toch weer gezellige gesprekjes op. Wel had iedereen wat meer haast, want ook hier is het best fris… zeg maar koud.

Ook in huis merken we het wel, 14 graden is het nu… Dus ons houtkacheltje brandt heerlijk iedere avond. Daardoor heb ik zaterdag maar eens de ’thermo cover’ gepakt, dat is van Tesa, een soort plastic scherm dat je voor je enkel glas kan plakken met dubbelzijdig tape, waardoor je een soort dubbel glas nabootst. Door dat stilstaande stuk lucht zou het iets moeten isoleren en minder voor de koudeval moeten zorgen. We hebben één raam als proef gegaan, ben benieuwd of het wat uit gaat maken. Het zou een goedkope oplossing zijn voor iets meer comfort.

Eind van de middag kwam Stefan, die op vakantie naar Girona in Spanje gaat. Leuke tussenstop om even bij ons langs te komen.
Hij had een heerlijke wijn meegenomen uit de Languedoc, de 229 uit Cébazan, een dorp in de buurt van Saint Chinian (229 = ‘duree du cycle vegetatif d’un raisin’ duur van de groeicyclus van een druif) .

Veel bijgekletst, natuurlijk tour door het huis, lekker gegeten, fles wijn natuurlijk leeg en te laat naar bed. Altijd hetzelfde… haha.

De weersverwachting voor zondag was best oké, niet heel warm maar wel met zon. Dus prima wandelweer. In de ochtend een rondje door het dorp gemaakt en ’s middags naar het Fort van St Hippo op de Puech de Mar gelopen. Een lekkere klim met fraaie uitzichten.

En selfies maken blijft een redelijk hopeloze bezigheid… nou ja, we staan er alle drie op. In het zonnetje kunnen de jassen gauw uit, zo lekker is de temperatuur (o ja, van het klimmen krijg je het ook best lekker warm).

Uit de zon merk je dan ook wel snel dat het nog winter is. Jassen weer aan en lekker verder lopen. Heerlijk hoor, dit zo in je achtertuin hebben! En toch hebben we maar twee uurtjes gelopen, dat valt best mee. Wel 15.000 stappen verder, dus voor de conditie en de beweging is het helemaal prima. Wij genieten weer volop.