Home sweet home

Balkon in TavernesVandaag heb ik weer een lange wandeling gemaakt, deze keer was de start in Tavernes, een buurdorpje van Barjols. Op de heenweg 4,5 km alleen maar stijgen met een soort vals plat. Mijn kuiten voelen dit wel! Ook stond er volgens mij windkracht 6, dus het was even bikkelen.
Bij terugkomst in het dorp voelde ik mij weer even op de Da Costastraat toen ik het hiernaast staande balkon zag. Onze buren hebben er ook zo een (dan wat groter), ik voelde me helemaal thuis!Chemin de MarjolaineWat is er zoal de afgelopen dagen gebeurd? Dinsdag overdag hadden we redelijk weer (in ieder geval geen regen!) en we hebben een lekkere wandeling gemaakt naar Pontevés. Het was fijn om eens lekker weer te bewegen, na alle dagen stil zitten. ’s Avonds heb ik de meiden in Nice afgezet voor de terugvlucht naar Rotterdam. Geheel in stijl: flink wat regen onderweg gehad. Ook in Rotterdam bleek het bij aankomst te regenen. Wat jammer! Ik had ze ontzettend gegund dat ze hier ook lekker weer zouden hebben. Bewonderenswaardig hoe wij ons door de regen hebben geslagen: we hebben zo verschrikkelijk veel lol gehad! Ook wel pittige gesprekken (wij worden allemaal in 2 maanden tijd 40) over het leven toen, nu en later, inclusief diverse ontberingen die wij op ons pad zijn tegengekomen. Wat een openhartigheid. Ik heb genoten.

Gisteren heb ik rustig aan gedaan. Toch is het even afkicken van bezoek, al viel het mij nu erg mee. Blijkbaar praat je toch een stuk minder als je met zijn vieren bent dan met zijn tweeen. Van Sandra had ik een leuk boek gekregen (nou ja, gekregen … geleend dus), waarin ik bereveel heb gelezen: IJsprinses van Camilla Lackberg, een Zweedse schrijfster. Helaas net niet uitgekregen, dat heb ik voor vandaag bewaard.

Omdat we met de meiden veel over eten hebben gesproken, ben ik gisteren eens aan het experiment gegaan. We hadden het over vegetarische bonenburgers, waarvan ik een erg lekker recept heb met kidneybonen. Ik wilde daar een zuid-franse variant van maken met kikkererwten, mede omdat ze volgens mij hier geen kidneybonen kennen. Dus aan het experiment met kikkererwten, geitenkaas, olijven, couscous en zie hier het resultaat. Het was best smakelijk, al denk ik dat het met een harde geitenkaas nog beter zal lukken. Het korstje van couscous was een prima uitvinding. Daarbij nog een venkelgratin gemaakt en vandaag ook nog maar even een oud recept met verse artisjokken verwerkt.

Gisteren was wel grappig, dat ik wat boodschappen ging doen en brood ging halen bij de bakker. Vroeg ze aan me of wij zondag naar de markt waren gekomen, ze herkent mij ook al. Zondag was ook zo’n slechte dag, en er stonden werkelijk maar 2 kraampjes: zij met haar brood en een geitenkaaskraampje. Een troosteloos geheel. Nou, dat vond zij ook en beloofde me dat het komende zondag weer als vanouds zou worden. Laten we dat maar hopen!

Vandaag verder wat huishoudelijke dingen gedaan: wasje gedraaid en schoon gemaakt. Met de was moest ik nog opletten, want het waaide de hele dag flink. Op een gegeven moment zag ik dat het 2persoons dekbedovertrek aan nog maar 1 knijpertje hing over het dak heen. Oef, bijna weggewaaid.

Ondertussen heb ik ook gezellig contact met Milla via de mail. Ze had afgelopen week haar rapport gekregen en Bart had daardoor rapportbespreking gehad op school. Het gaat erg goed met haar. Dus via Hyves feliciteerde ik haar met haar mooie rapport: nou ze kon niet geloven dat ik zo snel wist dat ze een mooi rapport had. En vroeg me de oren van het lijf over mijn huis in Frankrijk en vooral het bad op het terras: of dat in de zon lag enzo. Haha! Volgens mij vindt ze dat wel wat! Nadat ik haar ook nog gerust heb gesteld dat mijn neefje Mex op dezelfde dag aankomt als zij met Bart, was het helemaal ok. Ze heeft er zin in. Fijn om te horen (eeh, lezen).

Nu ga ik aan mijn volgende boek beginnen, van Nathalie: Indische duinen van Adriaan van Dis. Ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *