Il pleut des cordes

De eerste werkweek in 2023 was al weer een feit. Dat is (voor mij) altijd even bikkelen omdat overal het jaarwerk opgestart wordt, voor het oude jaar en voor het nieuwe jaar. Bovendien in het vooruitzicht dat we het weekend weer richting Nederland zouden gaan, dus daarvoor mocht ook nog het een en ander worden voorbereid.

Met het huis in Leiden zijn er ook weer stappen gezet: de voorlopige koopovereenkomst is getekend! Nog wel met voorbehoud van financiering dus toch nog even spannend. Inmiddels staat het bord in de straat ‘verkocht onder voorbehoud’, dus nu weet de hele straat het. Oplevering is pas half augustus, nog even geduld dus, want we hadden net het huis verhuurd voor een flink aantal maanden.

Vrijdagochtend zijn we vroeg opgestaan en om vijf uur vertrokken richting het noorden. We hadden een hotelletje geboekt in Silenrieux in de Belgische Ardennen. Dat is in de buurt van Maartje (zus van Bart) en Jan. We hebben Maartje een stapel lakens uit ons Franse huis gebracht, waar ze hopelijk prachtige matten (badmatten, vloerkleden, vliegenschermen) van gaat maken. Kijk maar eens op Martine Matt: mmatt.nl wat ze allemaal maakt, echt geweldig en heel circulair (foto rechts onder is van haar instagram pagina, voor een impressie). Dus als jullie ooit lakens, gordijnen, spijkerbroeken of dergelijke weg gaan gooien: overweeg eens er iets nieuws van te laten maken!

Rond vijf uur s middags waren we in de Ardennen en hebben gezellig met hen gegeten. Zij zijn natuurlijk ook naar het buitenland verhuisd, dus we hebben veel gemeen en veel bij te praten. Zaterdagochtend rustig ontbeten en richting Nederland gaan rijden. Met meteen lekker hondenweer. Il pleut des cordes (het regent pijpenstelen (‘encore’ voor Sandra, Carola en Nathalie 😉 jullie weten wel wat ik bedoel) en dan ook nog horizontaal met harde wind. Bah, dat is het weer wat we in Frankrijk nou helemaal niet missen! Ons huis in Leiden stond er nog prima bij (mede dankzij de goede zorgen van overbuurvrouw Kirsten, merci merci!). De thermostaat stond ook al lekker op 19 graden, dus we kwamen niet in een koud huis. Heerlijk.

aankomst in Leiden: grijs, grauw, nat en winderig, en file…. 🙁

Zondagochtend hebben we de kopers van ons huis ontmoet, ze zijn even langs gekomen om nog een keer in het huis te kijken voordat het verhuurd wordt. Heel leuk stel met drie kinderen, geeft ons een goed gevoel dat zij van zo’n lekker groot huis kunnen gaan genieten! Ze gaven aan dat ze alle authentieke details in het huis zo gaaf vonden. Leuk om te horen. ’s Middags even gezellig bij Kirsten en Wouter bijgekletst. Zulke gezellige buren zou ik graag meenemen naar Frankrijk!

Zo meteen op weg naar Reijer en Mireille om daar een hapje te gaan eten. Ook gezellig om met hen bij te kletsen. Dus, een korte blog deze keer!