La finale mélancolique

Onze laatste dag in Ganges, wat voelen we ons weemoedig!
Bart heeft er een positieve draai aan gegeven: we zijn tweemoedig!
Over een paar maanden zijn we weer terug, met een ’tweemoedige’ stap om hier te gaan wonen, al zeggen we zelf. Vandaag zijn we lekker aan het inpakken, laatste keer naar de markt, gedag zeggen
bij onze vrienden hier.

laatste avondwandeling met zicht op de Avenue des deux ponts

Je merkt met alles wat je doet: het is de (voorlopig) laatste keer. Laatste werkdag, laatste avondwandeling, laatste ontbijt, laatste keer naar de markt enzovoort. Ja, toch wel beetje weemoedig.

Laatste keer over de Pont Vieux lopen, met zicht op de zonnige tuin

Wat deden we verder deze week? Afgelopen woensdag op Konings-dag vond Bart bovenstaande oranje bloemen, dus toch een beetje Koningsdag gevoel.

de tuin in St Hippo

Doordat we beiden op Koningsdag niet konden/hoefden te werken, konden we mooi nog even naar ons toekomstige huis, waar we weer allervriendelijkst door de drie zussen werden ontvangen. Met heel veel uitleg over van alles en nog wat! En leuk om de tuin al groener te zien en lekker in de zon liggend. Ik ontdekte ook nog een grote spin met hele lange poten in het huis. Oh nee, het was de schaduw van het daklicht boven het trappengat, haha.

het daklicht met ‘spin’

Woensdagmiddag heb ik nog lekker gekookt en hebben we samen met Valérie en Walter gegeten. We hebben een flinke tijd met elkaar doorgebracht en dat schept toch een enorme band. Wat zijn dat toch een ontzettend lieve mensen, ik zal ze eeuwig dankbaar zijn voor de tijd die we bij hen door mochten brengen.

Bart, Walter, Marjolein en Valérie

Jullie zullen begrijpen dat ik het vandaag een beetje kort hou, want de auto moet nog volgeladen worden. Op naar Leiden, waar we ook wel weer uitkijken naar het weerzien met familie, vrienden en buren!

Tot slot nog een mooie foto van Bart, gemaakt in Arles vorige week: krachtig geel met blauw, een zonnig geheel! En dat terwijl het tijdens ons bezoek in Arles voornamelijk geregend heeft… 🙂