Marché au Cotignac

Markt in CotignacNadat dinsdag mijn Eindhovense vrienden naar Nederland waren vertrokken, ben ik na een korte slaap van 5 uurtjes toch maar opgestaan. Op dinsdag is altijd markt in Cotignac, waar ik wel een keer heen wilde. En omdat de markt altijd maar tot ongeveer half 1 is hier in Frankrijk, was uitslapen geen optie. Die markt is veel groter dan in Barjols en ik heb er heerlijk rondgestruind. Eigenlijk jammer dat Fiona, Yvonne en Jan Dirk al naar huis waren, ik weet zeker dat zij daar helemaal kirrend rond hadden gelopen, net zoals ik. Ik heb de heerlijkste verse pasta’s, worstjes, brebis (schapenkaas), groenten en fruit gekocht. Ook wat kleding en sieraden betreft is er behoorlijk wat te krijgen. Ja, dat was leuk om te doen. Een minpuntje: je hoorde overal bijna alleen maar Engels en Nederlands praten. Het is een echt toeristendorp, wat dat betreft ben ik blij dat ik in Barjols zit.Charlotte (de eigenaresse van mijn huis) had me verteld dat Luis, de loodgieter, ’s middags zou komen, want er was lekkage bij mijn douche. Het plafond van de onderbuurvrouw was helemaal nat. Hij is inderdaad even bezig geweest en heeft alles gecheckt. Hij dacht dat er iets met de kraan of het siffon aan de hand was, gelukkig lijkt het alleen een slechte kitvoeg te zijn. Nog even een paar dagen buiten douchen, dan kan het goed drogen. Misschien ga ik alleen nog maar buiten douchen, de temperatuur is er erg naar! Wel zou het fijn zijn als mijn nog komende gasten wel een beetje privacy kunnen hebben onder de douche, als ze dat willen.

Verder in de middag kreeg ik al de foto’s van Fiona toegestuurd. Nu moeten jullie weten dat Fiona fotograaf is, en dat je dus niet een paar foto’s krijgt van een vierdaags tripje. Nee, het was 1,5 gigabyte en ‘slechts’ 400 foto’s. Wel erg fijn om ze te hebben! Ben ook benieuwd naar de foto’s van anderen. Fiona tipte ons nog voor een makkelijke website om veel documenten naar iemand anders te sturen: wetransfer.com. Werkt erg makkelijk, jij load foto’s up naar hun site, en de anderen krijgen een mailtje waar ze de foto’s kunnen downloaden. Ik kan me nog zo’n andere website herinneren van vroeger, maar die was veel ingewikkelder, je moest daar een account aanmaken, dat hoeft hier niet.

Verder schieten er zoveel gedachten door mijn hoofd, teveel om allemaal op te schrijven en ze lijken te ingewikkeld om te ordenen. Of zou het de warmte zijn? Alles plakt, dus mijn hersenen misschien ook wel. Ik laat het dus voor nu hier even bij en ga genieten van het vooruitzicht op Pasta Genovese van Carola vanavond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *