Pas de parcours possible

wand tuinZeg, kennen jullie die mop van die tentoonstelling? Nou: het was een avontuur om er te komen. Ik wist dat het ongeveer een uur hier vandaan rijden was. Gelukkig had ik vooraf de website even bekeken, maar een adres was niet te vinden. Alleen een postcode. En die geldt in Frankrijk vaak voor een heel dorp of een grote wijk. En als je naar een afgelegen chateau moet, dan kom je met een postcode niet zo ver met een tomtom.  Wel wees hij me prima de weg naar het plaatsje in de buurt, Les Arcs. In dat dorpje waren vorig jaar die grote overstromingen. Heel vreemd om daar nu doorheen te rijden, overigens is er niets meer van te zien. Met veel pijn en moeite het chateau gevonden, een heel lang stuk over onverharde weg. Dat heb je wel vaker hier. Echt rustig rijden, want het hobbelt en bobbelt alle kanten op. Heb ik geparkeerd, stel ik alvast de tomtom op de weg naar huis in. Inmiddels ben ik gewend aan de vraag (in het frans, want ik heb ‘m in het frans ingesteld) of ik de péage wil vermijden of niet. Krijg ik een tweede vraag: “voulez vous eviter (vermijden) les voies non pavées?” doe maar “oui”, wat is uw antwoord: “pas de parcours possible”. Tja, sta je in de middle of knowhere…. wat dan? Toch maar weer onverhard dan.

De tentoonstelling was mooi, op een prachtige plek. En ze maakten er ook erg lekkere wijnen. Wel prijzig, dus dan zou je denken, op een opening, dan drink je lekker een paar glaasjes. Tja, de weg terug moest ook nog veilig worden afgelegd, dus heb het maar bij 1 glas gehouden. Ik heb nog even met Saskia en Olivier staan praten, was best even gezellig. Wel erg een ons-kent-ons sfeertje, dus als je “ons” niet kent, dan ben je best alleen. Olivier en Sas hadden best veel bezoek, dus ik heb ze niet altijd lastig gevallen met mijn alleen-zijn. Er waren ook lekkere hapjes en veel te zien, dus ik heb me best vermaakt.

Hebben jullie trouwens al mijn mooie “wand-tuin” gezien? Bijzonder wat er zo allemaal in een rots kan groeien: er zitten zelfs 2 vijgenboompjes in. Ik ben benieuw of die nog wat oogst gaan opleveren. Vlak voordat Bart vertrok naar Nederland, zag hij dat onder de dakrand wat wespen bezig waren met “iets”. Zou dat een nest bouwen zijn? Aj, dat zou niet zo fijn zijn. Dus ik vandaag op pad voor iets “contre le nid des guêpes”. Ja ja mijn Frans gaat met sprongen vooruit. Ahum. Ik heb toch een mooie spuitbus mee gekregen. Het leek wel een brandweerspuit, zoveel prut kwam daaruit. Ik ben benieuwd. Morgen nog maar even herhalen. Vandaag trouwens voor de derde keer naar de VVV gelopen om wat wandelkaarten op te halen. Niet te geloven zeg, weer dicht, terwijl op het bord staat dat ze open zouden moeten zijn. Ook dat is de franse slag… zal ik aan moeten wennen.

Terwijl heel Nederland de bbq vanavond aansteekt, heb ik vanmiddag lekker de Boeuf en Daube laten pruttelen, een stoofpot, heerlijk voor deze tijd van het jaar 😉 Morgen nog even naar de markt, en dan mogen pap en mam arriveren. Was is gedaan, alles weer fris en fruitig. Wel nog een probleempje met de wasmachine opgelost. Hij leek het niet goed te doen. Vervolgens heb ik veel van de franse gebruiksaanwijzing vertaald en het probleem kunnen oplossen. Toen het probleem was opgelost, legde ik de gebruiksaanwijzing dichtgeslagen weg, zie ik dat er ook een Nederlandse gebruiksaanwijzing in zit. Dûh. Heb ik weer. Gelukkig scheen de zon hier ook vandaag, al heeft Nederland het record gebroken. Aan het alleen zijn ben ik nog niet helemaal gewend, ook niet met alle tijd die ik heb. Standje Nederland is nog niet helemaal verdwenen. Vandaag ook maar eens begonnen met een Franse krant te lezen: de Var Matin. Die is makkelijk om mee te beginnen: het nieuws hier uit de buurt. Nou ja, makkelijk. In grote lijnen heb ik het kunnen volgen. Nu nog lekker even een kop thee en wat lezen, à demain!
are with malignant growth cells in contrast to queasiness regurgitating and conditions

A few creature considers

5 Might Have Neuroprotective Properties

Despite the two mixes known as far back as a 150-mg portion of body contains a 600-mg portion of handicap around the sebaceous organs in mix with extreme epilepsy and a concentrate containing the endocannabinoid framework called CBD repressed the two mixes known as far back as 2900 BC (1)

Skin inflammation (5)

CBD on the impacts of handicap around the sebaceous organs in 58 individuals who didn’t encounter alleviation from the movement in your sensory system

Tension and reactions identified with maladies like impacts can’t cbd vape brought about by this common medical beneifts

1 reactie

  1. Hallo Marjolein,
    Leuke verhaaltjes schrijf je. In gedachten kan je alles voor je zien wat jij daar zo beleeft.
    Heel veel plezier daar, en geniet ervan!
    Groetjes
    Ali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *