Verjaardagsfeestje

Klimavontuur in VinonGisteren hebben we dus uitgebreid mijn verjaardag gevierd. Met de onverwachte komst van pap en mam, werd de groep uitgebreid naar acht. We hadden al met de kinderen afgesproken dat we op mijn verjaardag (en ook een beetje Bart’s verjaardag) naar een avonturen-klim-park zouden gaan in Vinon sur Verdon. Zowel Milla als Mex hadden dat al een keer in Nederland gedaan, maar ik wist niet goed wat mij te wachten stond. Beetje klimmen, of zo? Dus pap ging ook wel mee klimmen. We werden dus in een mooi tuigje gehesen en na een instructie hoe alle musketonhaken en de katrol te gebruiken, kon het avontuur beginnen. Nou, dat heb ik geweten… Er waren 10 parcoursen uitgezet door het bos (in de lucht). Onder in het bos, konden de anderen rondwandelen en ons zien spartelen, en daar liepen ook veel dieren rond in een soort dierenpark. In Vinon met AnnemiekOm de allerkleinste kinderen een beetje te vermijden, zijn we op parcours 7 gestart. Aj, pittige klus hoor! Milla en Mex huppelden vrolijk over alle touwen, sjeesden aan de katrol tussen de ene boom en de andere, fietsten over staalkabels heen en liepen in de spagaat naar de overkant op 2 stalen kabels die meer dan een meter uit elkaar hingen. Je doet dat allemaal gezekerd door middel van de musketonhaken, dus veilig is het zeker. Pap en ik kwamen op een (volgens de kinderen) slakkengangetje er achteraan. Af en toe moest je best even diep adem halen om aan een “klus” te beginnen. Ik lag wel helemaal in een deuk, want zo’n inspannend verjaardagsfeestje had ik lang niet gehad!

Helaas staan de actiefoto’s bij Annemiek en mam op de camera, vandaar dat ik ze nu nog niet kan toevoegen op de blog. Ik zal na mijn terugkomst nog een galerij met foto’s aanmaken op de blog. Leuk was het zeker, al heb ik nu overal pijn…. in spieren waarvan ik lang niet heb gedacht dat ik ze had.

Vaas Nederland’s Ochtends ben ik trouwens nog schandalig verwend. Van Bart en Milla kreeg ik 2 boeken die ik graag wilde hebben, werd verrast met een MickeyMouse pepermolen (er moest iets uit Eurodisney voor me worden meegenomen, hoe toepasselijk de pepermolen) en ik kreeg een erg bijzondere en mooie vaas met Nederland erin afgebeeld, zie plaatje. Ik heb de blauwe gekregen: gaaf! Grappig hoe iedereen met mij meeleeft dat ik binnenkort weer naar Nederland kom: kaarten met koeien, platte landschappen, eendjes: erg Hollands allemaal! Leuk!
Van Annemiek en Co kreeg ik een paar fijne leesboeken en iets heel bijzonders: een ster in de hemel! Ja ja, er is een ster die nu ‘Marjolaine 40’ heet! Als we thuis zijn, gaan we ‘m met Bart zijn sterrenprogramma opzoeken. Cool hoor, vereeuwigd in de hemel.
Pap en mam verrasten mij met een boek met alle blogs tot nu toe, een loodzware sudderplaat voor op het fornuis, een schoonheidsbehandeling en voor Bart en mij samen kaartjes voor de theatervoorstelling Mars en Venus van Huub Stapel. Ook erg leuk!

VerjaardagsdinerNa het klimavontuur hebben we ons allemaal even opgefrist en zijn naar Cotignac gereden (het plaatsje waar Bart en ik altijd beeldhouwen), om lekker met elkaar te gaan eten. En natuurlijk hebben we dan een mooie familie-diner-foto. Lekkere pizza’s voor de kinderen, escargots en mosselen vooraf, salades geitenkaas, en flinke lappen vlees. Heerlijk. Ook was het erg fijn dat we nog lekker buiten konden zitten. Voor de tijd van het jaar is het behoorlijk fris (wat voor het klimmen eeeerg aangenaam was), maar ’s avonds koelt het dus flink af.

Vanochtend hebben we pap en mam uitgezwaaid, die de terugreis naar Nederland zijn gestart. Op het moment waarop we wilden gaan uitzwaaien ging het regenen, nou ja! Het is de hele ochtend niet meer opgehouden. Nu hielden we vandaag op verzoek van Mex een relax-dag, dus hebben we lekker spelletjes zitten spelen, boodschappen gedaan: relaxt dus!

De hoeveelheid verjaardagskaarten, sms-jes, emails is enorm! Wat lief dat iedereen eraan denkt: dank jullie wel!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *