Vlierbessen en nog meer vlierbessen

Vlierbessen rissenHet einde begint te naderen. Gisterenavond hebben we gezellig gegeten met zijn allen bij een restaurant annex pizzeria. Erg aardige mensen daar en lekkere pizza’s (oja, ook nog de lekkerste spaghetti bolognese die Mex had gegeten) en desserts. Vanochtend om 7 uur zijn Annemiek, Stefan en Mex vertrokken, dat was eventjes vroeg! Bart en ik hebben ze uitgezwaaid en zijn nog even terug in bed gedoken. Na een relaxte ochtend met wat wasjes, zijn we vlierbessen gaan plukken. Bart en Milla hadden een andere keer een heleboel rijpe vlierbessen gezien, en daar kan je van alles van maken: mooie taak voor vandaag.We wisten niet precies hoeveel bessen we moesten plukken om tot 1 kilo bessen te komen. Dus getooid met kommen en tasjes zijn we wat bomen leeg gaan plukken. Dat was best snel gebeurd. Vervolgens moet je alle bessen gaan rissen (van de takjes afhalen), dat was best een klus. We bleken 2,5 kilo geplukt te hebben, dus we konden meer dan alleen jam maken. We zijn geëindigd met nog 2 flessen siroop. Recepten volgen natuurlijk.

rijpe vlierbessenNa het koken van de jam zijn we even boodschappen gaan doen. In de Intermarche heb ik nog even gedag gezegd bij die aardige mevrouw die ik een paar keer heb besproken. Een collega stond naast haar en die bleek uit België te komen, en dus een klein beetje Nederlands sprak. Na een kort en leuk gesprekje zijn we weer naar huis gegaan, want Milla wilde nog even shoppen in Barjols. Cadeautje voor mama en papa kopen: we zijn helemaal geslaagd. Tot slot vanavond lekker pannenkoeken gebakken en al met de jam uitgeprobeerd. heerlijk is ie! Alleen niet helemaal stevig geworden, het zit een beetje tussen coulis en jam in. Gelukkig doet dat niets aan de smaak af.

Vandaag kwamen er ook weer een paar kaartjes binnen voor mijn verjaardag, leuk! Ook al een email ontvangen met een leuke borrel volgende week vrijdag in Leiden: lekker om weer te aarden in het Hollandse! Jammer is wel dat de afspraak met Charlotte en Michel van a.s. zondag niet door gaat, ze kunnen door omstandigheden pas dinsdag komen. Ze hadden aangeboden dat ik nog wat langer kon blijven om hen nog te treffen, maar ik wil toch wel graag naar huis, en Milla moet maandag thuis zijn. Helaas gaat het dus niet door. Vind ik best jammer, het leek me leuk om ze te vertellen wat ik allemaal in hun huis heb beleefd. Dat lijkt me voor hen ook heel leuk om te horen (en foto’s zien). Morgen het laatste ‘rommeldagje’: opruimen, inpakken, schoonmaken en natuurlijk ook nog wat leuks met Milla gaan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *