Zwemmen in de mediteranee

Jaap in de mediteranneeDinsdag zijn wij naar Nice gereden. Jaap en Alberte houden wel van culturele dingen, dus wij zijn naar het MAMAC gegaan: het Musee d’Art Moderne et d’Art Contemporaire. Natuurlijk op de fiets, ook zij vonden dat een mooie uitvinding. Eerst hebben we midden in het oude Nice geluncht, wat uitgebreider, omdat we woensdagochtend om half 4 op moesten staan om op tijd op het vliegveld te zijn en dus bijtijds zouden gaan slapen. We hebben typisch Niçoise gerechten besteld: gevulde courgettebloemen (vielen erg tegen), Socca (een kikkererwtenpannenkoek), diverse Niçoise hartige hapjes. MamacDaarna naar het MAMAC gelopen en de tentoonstelling bezichtigd. We hadden wel pech, want er was een grote tentoonstelling net afgelopen (zondag) waardoor er 1 verdieping leeg was. Wat wij niet wisten is dat het dakterras ook te bezichtigen is, op de 7e verdieping. Het gebouw is om een weg heen gebouwd, waardoor je op het dakterras helemaal rond kon lopen en van een mooi uitzicht op Nice kon genieten.

Na het museum hebben we nog een stuk gefietst, langs de haven, en uiteindelijk richting onze parkeerplek, maar niet zonder bij de zee gestopt te zijn. Jaap wilde graag even zwemmen, die dook er zo in. Alberte en ik hadden er helemaal niet aan gedacht om zwempak mee te nemen, dus wij hebben mooie steentjes van het strand gezocht. Ook een leuke bezigheid.

Jaap en Alberte op het vliegveldGisteravond hebben we wat lichts gegeten om enigszins bijtijds naar bed te gaan. Dat blijkt dan nog best moeilijk, waardoor we uiteindelijk toch pas rond 11 uur gingen slapen. Pfff, dan is half 4 best vroeg, als de wekker gaat. Dus even een appel gegeten, een kop koffie achterover geslagen en in de vroege morgenstond naar Marseille afgereisd. Ja, goedkoop vliegen met Ryanair heeft zo zijn prijs… De autorit ging helemaal prima en ze waren mooi op tijd. Nadat ze door de paspoortcontrole waren gegaan, ben ik weer teruggereden naar Barjols met een mooie zonsopgang. Dat zie ik niet zoveel! Om half 7 was ik weer terug, en ben toen nog maar even mijn bed in gedoken. Omdat Bart rond die tijd op stond, had ik hem een “goedemorgen” berichtje gestuurd. Rond half 9 kreeg ik 2 berichten nagenoeg tegelijk, Bart wenste me ook goeiemorgen en Jaap sms-te dat ze in Eindhoven waren geland. Gelukkig kon ik mijn uit-slaapje erg makkelijk vervolgen, ik was toch wel moe.

Inmiddels begeef ik mij weer in het land der wakkeren en heb reeds de was gedaan, omdat morgen (ja het is wat dicht op elkaar) de volgende 3 gasten arriveren. Dus even genieten van de rust, dan weer het diepe in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *